FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebačka županija slavi svoj dan

ZAGREB, 17. srpnja 2013.(Hina) - Zagrebačka županija proslavila je danas svoj dan svečanom akademijom u hotelu International, s koje su čelnici Županije poručili da zeleni zagrebački prsten i u kriznim vremenima bilježi dobre gospodarske pokazatelje te da je Županija spremna iskoristiti prednosti koje joj pruža ulazak Hrvatske u EU.

"U nepovoljnim gospodarskim okolnostima u kojima se nalazi cijela zemlja, kompletna politika Zagrebačke županije bila je i jest okrenuta okrenuta pomaganju gospodarstvenicima, obrtnicima, poljoprivrednicima i drugima da zajedno prebrodimo ova teška vremena", rekao je župan Stjepan Kožić, pohvalivši se gospodarskim pokazateljima koji Zagrebačku županiju svrstavaju u sam vrh hrvatskih županija.

Podsjetio je da je na čelu Županije već 13 godina te da je u svibnju dobio novi mandat, što tumači kao dokaz da su građani prepoznali rezultate županijskog vodstva i nagradili njegov rad.

Kao najvažnije buduće projekte istaknuo je izgradnju vodovodne mreže i integriranog prijevoza, na temelju kojega će se s jednom voznom kartom moći putovati po cijeloj Županiji.

Kazao je kako su ti projekti teško ostvarivi bez pomoći iz europskih fondova, za što je u županijskom proračunu ove godine izdvojen 21 milijun kuna.

"Nisam uvjeren da će ulaskom Hrvatske u EU sve biti lakše, ali smatram da kombinacijom dosadašnjeg načina vođenja Županije i prihvaćanjem prilika koje nam nosi članstvo imamo sjajne izglede za bolje sutra", poručio je Kožić.

I predsjednik Županijske skupštine Dražen Bošnjaković ističe dobro poslovanje Županije. "Nemamo deficite, rizične kredite i plasmane, vrlo uredno poslujemo i uvjeren sam da ćemo znati iskoristiti prilike koje nam pruža ulazak Hrvatske u EU", rekao je Bošnjaković.

U ime Sabora, stanovnicima zagrebačkog prstena njihov dan je čestitao potpredsjednik željko Reiner, koji je istaknuo da Zagrebačka županija ima bogatu povijest te da je među rijetkim županijama koje se u kriznim vremenima mogu pohvaliti takvim gospodarskim uspjesima.

Sva trojica govornika posebnu su počast i zahvalu odala braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu, ističući ih kao najzaslužnije za stvaranje Hrvatske i pokretanje njezina puta ka punopravnom članstvu u EU.

Na svečanoj akademiji uručena su javna priznanja Županije za 2013.

Povelju Zagrebačke županije dobili su DVD Dugo selo, autorica drama Štefica Franjek, poljoprivrednik Marjan Pavković, Ravnatelj Crvenog Križa u Ivanić-gradu Ivan Pofuk i osnivačica udruge 'Igrišće' Nadica Bedek.

Nagradu Županije za iznimna postignuća u proteklih godinu dana dobio je učenik zagrebačke Tehničke škole Ruđera Boškovića Ivan Kožar, iz Ivanić-grada, a Rudolf Benček iz županijske Zajednice udruga umirovljenika, dizajner Antonio Božić, Plivin pogon u Savskom Marofu i KUD Kupljenovo nagrađeni su za doprinos ugledu i promociji Županije.

Čestitajući nagrađenima, župan Kožić je kazao kako je upravo zbog njih pnosan što je na čelu Zagrebačke županije.

Među okupljenima na svečanoj akademiji bili su i izaslanici ministra poljoprivrede, zagrebačkog gradonačelnika i Kaptola, članovi diplomatskog zbora, gradonačelnici i načelnici iz županije i drugi ugledni gosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙