FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za nedjelju 30. lipnja

ZAGREB, 29. lipnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za nedjelju 30. lipnja:

Ulazak Hrvatske u Europsku uniju obilježit će se diljem Hrvatske:

Glavni dio programa u organizaciji Grada Varaždina i Varaždinske županije održat će se na središnjem varaždinskom trgu, gdje se oko 16 sati očekuje završetak utrke sudionika iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske, a navečer će nastupiti ansambl iz Beča i Varaždinski komorni orkestar.

Krapinsko-zagorska županija u pograničnoj općini Zagorska sela priređuje od 14,30 sati program gdje će se okupljenima obratiti slovenski veleposlanik u Hrvatskoj Vojko Volk, slovenski ministar za infrastrukturu i prostor te hrvatski ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić. Iza 16 sati program se nastavlja sportskim i zabavnim sadržajima.

Građani Vinkovaca obilježit će taj dan na Trgu bana Josipa Škočevića u sklopu priredbe "Priča o gradu" od 19 sati, na kojoj će se prikazati povijest toga grada od prapovijesti do danas.

Primorsko-goranska županija obilježavanje počinje u 10 sati na graničnom prijelazu Rupa s hrvatskim i slovenskim političarima, a navečer otvorenjem Riječkih ljetnih noći te na Korzu, od 19,30 sati, nastupom mažoretkinja. Od 21 sat od zgrade riječkog HNK kreće povorka do Gata Karoline Riječke u luci, gdje će od 22,15 sati održati svečani program s predstavom "Carmina Burana" i "Odom radosti".

Pula će ulazak u EU obilježiti na dva pulska trga, Forumu i Portarati, na kojima će se održavati koncerti. Na Forumu program počinje u 21 sat, a Portarati najprije ujutro, od 10 do 14 sati plesnim i glazbenim nastupima, te ponovno od 21 sat.

Splitska proslava počinje doručkom u Đardinu u 9 sati, a od 11 sati na nekoliko gradskih lokacija počinju koncerti klapa. Na Matejuški će juniorski osmerac HVK Gusar predati zastavu EU dobitnicima Oskara znanja, a u 12 sati će na Štandarcu na Pjaci gradonačelnik u društvu najstarijeg olimpijca Duje Bonačića i najtrofejnije judo juniorske sportašice Barbare Matić podići zastavu EU.

Proslava se nastavlja navečer kada će se u 20 sati u centru grada građannima dijeliti dalmatinski proizvodi, a na pozornici na rivi će se od 21 sat izmijenjivati klape i kulturno-umjethnička društva. Predviđen je vatromet, Oda radosti i čestitka gradonačelnika Ive Baldasara. Koncerti će se održati i na Pjaci te na Matejuški.

Hina će u ponoć izvijestiti i s graničnih prijelaza Bajakovo gdje će se otkriti tabla Europske unije na prigodnoj svečanosti Granične policije, te na Bregani, gdje će se skinuti tabla Carina na prigodnoj svečanosti Ministarstva financija i Carinske uprave. Na graničnom prijelazu Plovanija točno u ponoć policijski službenici PU istarske podići će stjegove EU, a načelnici policijskih uprava i postaja otkriti ploču EU.

ZAGREB - U prigodi obilježavanja pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji, predsjednik Vlade Zoran Milanović položit će vijenac i zapaliti svijeću pred Središnjim križem u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Uz predsjednika Vlade bit će ministar obrane Ante Kotromanović, ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić i ministar branitelja Predrag Matić (10 sati, Gradsko groblje Mirogoj).

ZAGREB - Predsjednik Republike Srbije Tomislav Nikolić za vrijeme svog boravka u Zagrebu, susrest će se s predstavnicima Srba u Hrvatskoj - zastupnicima u Hrvatskom saboru i čelnim ljudima srpskih institucija i organizacija (17,30 sati, hotel Sheraton).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Jasna Nahtigal Lazarić

popodne - Vesna Krbot Nejašmić

navečer - Tomislav Rubić

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙