FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gospodarska klima u Njemačkoj blago pogoršana u srpnju - ZEW

MANNHEIM/ZAGREB, 16. srpnja 2013. (Hina) - Očekivanja stručnjaka za financijska tržišta u vezi njemačkog gospodarstva blago su pogoršana u srpnju, no zadržane su općenito pozitivne prognoze, izvijestio je u utorak tamošnji institut ZEW.

ZEW indeks gospodarske klime za Njemačku u srpnju je u usporedbi s prethodnim mjesecom smanjen za 2,2 boda, na 36,3 boda. Time se drži i dalje osjetno iznad povijesnog prosjeka od 23,7 bodova, objavio je taj ugledni njemački centar za ekonomska istraživanja.

"Stručnjaci financijskih tržišta zadržali su općenito pozitivne prognoze. To odražava njihovo povjerenje u robusnost njemačkog gospodarstva usprkos najnovijim ne baš dobrim pokazateljima s područja industrijske proizvodnje i vanjskotrgovinske razmjene", kazao je predsjednik instituta Clemens Fuest, prema priopćenju.

Ocjena aktualne gospodarske situacije u najvećem europskom gospodarstvu blago je pak poboljšana u srpnju. Odgovarajući indeks uvećan je za dva boda, na 10,6 bodova.

Poboljšana su također i očekivanja za gospodarstvo eurozone u cjelini. Odgovarajući indeks u srpnju je tako bio u plusu 2,2 boda i trenutno iznosi 32,8 bodova.

Što se tiče ocjene aktualne gospodarske situacije u 17-članoj eurozoni, odgovarajući indeks također je poboljšan i iznosi minus 74,7 bodova, što je za 4,8 bodova više u usporedbi s mjesecom ranije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙