FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zadar: gužve u zračnoj i trajektnoj luci

ZADAR, 13. srpnja 2013. (Hina) - Na zadarskom području su gužve u zračnom i trajektnom prometu, u zračnoj luci samo će ovoga vikenda sletjeti 15.000 novih gostiju, a u trajektnoj luci sve linije plove redovito, no bez obzira na gužve nema potrebe za uvođenjem izvanrednih linija.

Na Zračnoj luci Zadar ove subote i nedjelje očekuje se novi rekordan promet od oko 15.000 putnika. Najčešće su to putnici iz Njemačke, Rusije i ostalih dijelova Europe.

Voditelj smjene zadarske zračne luke Vojko Vrdoljak ističe kako je već u ranim jutarnjim satima odrađeno desetak zrakoplova u dolasku i odlasku. "Odredišta su Koeln, Moskva, Berlin, Zuerich, pa opet Moskva, Stuttgart, uglavnom Njemačka", dodao je Vrdoljak.

Zadnjih godina zadarska zračna luka ruši sve rekorde u opsegu prometa. Ove godine očekuje se porast na pola milijuna putnika.

Gužva je i u zadarskoj trajektnoj luci. Uz najprometnije linije prema otocima Ugljanu i Pašmanu, Zadar - Preko i Biograd - Tkon, jutros su otplovili puni trajekti prema Brbinju na otoku Molatu, a popunjeni su i trajekti za Iž, Ravu i Lošinj.

Kako se trajektna luka nalazi u užem gradskom središtu, u najprometnije vrijeme se mogu očekivati gužve i u cestovnom prometu.

Jadrolinijin operativac Željko Žunić upozorava da su gužve moguće, a pogotovo za vrijeme najjačeg prometa od 10 do 16 sati. Do gužvi može doći zato što je kapacitet ukrcajnih traka manji nego kapacitet trajekta tipa "Juraj Dalmatinac", kaže Žunić.

Iako su kapaciteti maksimalno iskorišteni, linije plove redovito, a iz Jadrolinije ističu da još nema potrebe za uvođenjem izvanrednih linija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙