FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Održana 3. šokačka alka

ĐAKOVO, 14. srpnja 2013. (Hina) - U Selcima Đakovačkim održana je danas 3. šokačka alka, a slavljenički pehar i šokački šešir osvojio je 17-godišnji Marin Tomić.

Na trkalištu, obrubljenom baliranom slamom, u tri kruga natjecalo se 20 konjanika iz Osječko-baranjske i susjedne Brodsko-posavske županije. Odjeveni u tradicionalno narodno jahačko ruho, drvenim kopljem gađali su kolut na visini od tri metra u sridu, ili u ništa. Staza je duga 100 metara i treba je prijeći za 12 sekundi.

Najboljim alkarom pokazao se Marin Tomić iz Piškorevaca pokraj Đakova, drugi je Josip Mihaljević iz Tenje pokraj Osijeka, a treći Davor Mićan, također iz Piškorevaca.

"Nisam očekivao pobjedu jer se za natjecanje nisam pripremao nego se više prijavio zbog znatiželje i druženja", izjavio je 17-godišnji Marin, kojemu je nagradu - pehar i šokački šešir, uručio đakovački gradonačelnik Zoran Vinković, ujedno i pokrovitelj Alke.

Organizatori Šokačke alke su Konjogojska udruga lipicanske pasmine i Lovačko društvo Srndać.

"Želja nam je da ova jedinstvena priredba, po uzoru na daleko poznatiju i stariju manifestaciju, Sinjsku alku, postane brend, i to u nacionalnim razmjerima", rekao je u ime organizatora Krešimir Brataljenović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙