FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 2. srpnja 2013. (Hina) - Pregled vijest iz Hrvatske u 4,30 sati

PULA - Istarska županija sinoć je obilježila ulazak Hrvatske u EU svečanom akademijom u pulskom Domu hrvatskih branitelja, a župan Valter Flego istaknu je kako će se Istarska županija i dalje uspješno razvijati kao moderna europska regija. Predstavnici talijanske regije Friuli Venezia Giulia i albanskog Skadra čestitali su Hrvatskoj ulazak u Europsku uniju, rekavši kako je "hrvatski narod oduvijek pripadao europskoj obitelji".

Istarski župan Valter Flego kazao je da članstvo u EU vidi kao priliku za ostvarivanje europske budućnosti koja građanima Istre otvara nove mogućnosti. Dodao je kako je Istra učinila puno toga da bi spremna dočekala ulazak u EU, premda je najveći izazov tek pred njom. "Cilj nam je da Istarska županija bude lider u Hrvatskoj prema iznosu sredstava koje ćemo dobiti za projekte od strane EU fondova", dodao je Flego. Napomenuo je i da će se Istarska županija i dalje uspješno razvijati kao moderna europska regija, ravnopravna u zajednici Europe regija. Brojnim gostima i uzvanicima obratio se i ministar turizma Darko Lorencin koji je posebno istaknuo značaj članstva Hrvatske u EU vezano za iskorištavanje sredstava europskih strukturnih fondova.

SPLIT - Općinskom državnom odvjetniku u Dubrovniku jutros bi policija trebala privesti muškarca (52) koji je u jednoj osnovnoj školi u Vrgorcu jučer prijetio nastavnici (41) i njezinoj djeci, doznaje se u PU splitsko-dalmatinskoj. Splitska je policija službeno izvijestila kako je 52- godišnjak došao u školu i verbalno zaprijetio nastavnici s kojom se u tom trenutku u školskoj zgradi nalazilo i njezino dvoje djece. Muškarac je uhićen, a poslije završene kriminalističke istrage protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog prijetnje. Pritvoren je kod pritvorskog nadzornika u vrgoračkoj policijskoj postaji, a sutra ga policija odvodi u dubrovački ODO. Od policije se doznaje da je muškarac u sukobu s nastavnicom naguravao školski namještaj no u vrgoračkom Domu zdravlja je utvrđeno kako ona nema tjelesnih ozljeda. Povod za ispad 52- godišnjaka je njegovo nezadovoljstvo uspjehom, jer mu se kći, učenica 8. razreda, sa sadašnjim ocjenama ne može upisati u srednju školu u koju želi pa je on navodno tražio da ju "ruše" kako bi ju ponovno upisao.

CAVTAT - Svečanim koncertom naziva "Odplešimo zajedno u Europu" u Cavtatu je sinoć počeo 7. Epidaurus festival. Na terasi vile Banac nastupio je ansambl Alma Gitana sa šest plesačica koje su izvele Noć flamenka u koreografiji voditeljice ansambla Lare Andres. Ovogodišnji festival, koji će trajati do 9. srpnja, ponudit će nekoliko koncerata, predavanja, izložbi i dramskih priredbi. Tako će uz ostalo biti priređena večer "Mladi talenti" na kojoj će nastupiti mladi državni prvaci u glasoviru u suradnji sa Glazbenom školom Vatroslav Lisinski iz Zagreba i Umjetničkom školom Luka Sorkočević iz Dubrovnika. Na dan rođenja glasovitog slikara Vlaha Bukovca 4. srpnja bit će upriličen poseban program na kojem će sudjelovati Igor Zidić, a bit će prikazan i film o tom velikom umjetniku rođenom u Cavtatu 1855. Također, jedna festivalska večer, 5. srpnja bit će posvećena i glasovitom tenoru, također Cavtaćaninu Tinu Pattieri (1890 - 1966.) Festival će završiti predstavom "Starac i more", u izvedbi Kazališta Merlin, 9. srpnja na terasi vile Banac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙