FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jadrolinija pojačava liniju Ploče - Trpanj

RIJEKA , 3. srpnja 2013. (Hina) - Jadrolinija će sutra na trajektnu liniju Ploče – Trpanj uvesti brod „Jadran“ kapaciteta 1200 putnika i 138 vozila i tako osigurati stalni i siguran promet ne toj liniji, najavljeno je danas iz tog riječkog putničkog brodara.

Brod će iz na toj liniji početi prometovati iz Ploča u 5 sati.

Jadrolinija je ranije najavila da će, ako se i dalje bude povećavao promet teretnih vozila na trajektnoj liniji Ploče-Trpanj, na tu liniju uvesti brod dvostruko većeg kapaciteta.

S ulaskom Hrvatske u EU od 1. srpnja pojačan je promet teretnih vozila na trajektnoj liniji Ploče-Trpanj. Naime, zbog gužvi na graničnom prijelazu kod Neuma dio kamiona je, da bi zaobišli teritorij Bosne i Hercegovine, vraćen u Ploče gdje su se ukrcavali na trajekt za Trpanj, ali se na polazak trajekta čekalo nekoliko sati.

Iz Ministarstva financija jučer je objavljeno kako je za očekivati da se robni, a ponegdje i putnički promet na graničnim prijelazima odvija uz povremene zastoje zbog prilagodbe svih sudionika na nova carinska pravila koja su se počela primjenjivati ulaskom Hrvatske u EU.

Ministar financija Slavko Linić izjavio je danas kako vjeruje da će se problem s gužvama na granici sa Srbijom i BiH riješiti u desetak dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙