FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - kultura - za srijedu, 10. srpnja

ZAGREB, 10. srpnja 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja u kulturi za srijedu, 10. srpnja.

DUBROVNIK - Podizanjem festivalske zastave Libertas na Orlandov stup svečano će se otvoriti 64. Dubrovačke ljetne igre koje će do 25. kolovoza okupiti više od dvije tisuće umjetnika iz cijelog svijeta te više od 130 dramskih, glazbenih, opernih, baletnih, folklornih i drugih programa (21 sat). Na otvorenju će biti predsjednik Republike Ivo Josipović, njegovi gosti Borut Pahor, predsjednik Republike Slovenije, i Nebojša Radmanović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine. U Festivalskoj palači Dubrovačkih ljetnih igara u 12 sati ministrica kulture Andrea Zlatar Violić otvorit će svečanu sjednicu Festivalskog vijeća, a navečer će biti i na otvorenju.

DUBROVNIK - Svečanom otvorenju Ljetnikovca Bunić Kaboga, spomenika dubrovačke ladanjske arhitekture iz 16. stoljeća (10 sati) prisustvovat će predsjednik Republike Ivo Josipović, ministrica kulture Andrea Zlatar Violić, dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić i predstavnik Batahovina Foundation Ivo Felner. Predsjednik Josipović tom će prigodom Ivi Felneru uručiti odlikovanje Red Danice hrvatske s likom Marka Marulića za osobite zasluge za kulturu i njeno promicanje u Hrvatskoj i svijetu. Ljetnikovac Bunić-Kaboga smješten je na predjelu Batahovina u Rijeci dubrovačkoj i otvara se nakon trogodišnje intenzivne obnove vrijedne gotovo tri milijuna eura. Preuređeni ljetnikovac jedan je od dvadesetak najvrjednijih spomenika kulturne baštine hrvatske i dubrovačke ladanjske arhitekture iz 16. stoljeća.

VARAŽDIN - Program petnaestoga izdanja Špancirfesta - festivala dobrih emocija bit će predstavljen na konferenciji za novinare (9 sati, restoran Palatin, Braće Radića 1). Festival će predstaviti zamjenica varaždinskog gradonačelnika i predsjednica Turističke zajednice grada Varaždina saborska zastupnica Natalija Martinčević i direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice grada Varaždina Branka Tropp.

ZAGREB - Manifestacija Tesla & friends otvara se u 19 sati u hotelu Esplanade (Mihanovićeva 1). U sklopu manifestacije održat će se okrugli stol "Portret genija: Tesline ideje o prirodi i energiji svemira u svjetlu suvremene fizike (19,25 sati) i dodijeliti godišnja nagrada "Nikola Tesla - genij za budućnost" (20,20 sati). Nagradu će uručiti predsjednica Udruge Nikola Tesla - Genij za budućnost, i koordinatorica UN-a i stalna predstavnica UNDP-a u Hrvatskoj Louisa Vinton.

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu svečanog otvorenja 28. zagrebačkog histrionskog ljeta i premijere predstave Nina Škrabe "Muke po Iveku iliti Tr... Tr... Trnje - Tr... Tr... Trešnjevka (11 sati, Histrionski dom, Ilica 90).

telefon: 01/4808 600; 01/4808 615

telefaks: 01/4808 822

e-mail: kultura@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙