FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na OLJK-u praizvedba predstave za djecu "Jamesove mačke"

OSIJEK, 10. srpnja 2013. (Hina) - Na Osječkom ljetu kulture večeras je u dvorištu Kazamata u povijesnoj osječkog jezgri Tvrđi održana praizvedba "Jamesove mačke" Jamesa Joycea, u režiji Nikole Zavišića, a u izvedbi Dječjeg kazališta "Branka Mihaljevića".

Riječ je o maštovitoj priči za djecu koja je nastala na osnovu predložaka dvije Jamesove slikovnice "Mačke iz Kopenhagena" i "Mačak i vrag".

U predstavi su nastupili članovi glumačkog ansambla osječkog dječjeg kazališta, Edi Ćelić, Ivica Lučić, Areta Ćurković, Lidija Kraljić i Aleksandra Colnarić. Kostimografkinja je Mateja Benedetti, maske je izradio Boris Sekulić. Glazbu je skladao slovenski glazbenik Boštjan Gombač.

U preostala dva dana ovogodišnjega 13. Osječkog ljeta kulture, koje je otvoreno 29. lipnja, od ukupno 30 različitih kulturnih sadržaja- predstava, koncerata, izložbi, Osječani i njihovi gosti sutra i prekostura mogu uživati u njih još pet.

Ljeto je postala prestižna kulturna manifestacija u istočnoj Hrvatskoj koja je ušla na kartu kulturnih događanja Hrvatske a ovogodišnje je u znaku ulaska Hrvatske u EU. Tako je 30. lipnja u ponoć Osijek bio jedan od gradova u kojem je izvedena Oda radosti na Trgu Svetoga Trojstva u Tvrđi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙