FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Lorencin na predstavljanju projekta Adrian

SPLIT, 10. srpnja 2013. (Hina) - Malom i srednjem poduzetništvu u turizmu ulaskom Hrvatske u EU dostupni su strukturni fondovi iz kojih će se moći sufinancirati njihovi projekti sa 40 do 50 posto, istaknuo je ministar turizma Darko Lorencin danas u Splitu na predstavljanju projekta Adrian 2103 - izbora najboljeg obiteljskog i malog hotela.

Taj se izbor ove godine organizira na temu "Mali i obiteljski hoteli - hrvatska prepoznatljivost za EU".

Riječ je o projektu kojeg osmu godinu za redom organizira splitski dnevni list Slobodna Dalmacija u suradnji s Nacionalnom udrugom malih obiteljskih hotela, Hrvatskom turističkom zajednicom i VIPnetom, a pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma.

Proglašenje najboljeg ovogodišnjeg malog i obiteljskog hotela, kako je najavljeno, bit će u listopadu na Danima hrvatskog turizma u Zagrebu.

Ove će godine u konkurenciji biti samo hoteli sa četiri ili pet zvjezdica koji rade tijekom cijele godine jer se na taj način žele promovirati mali i obiteljski hoteli koji pridonose produljenju turističke sezone.

Ministar Lorencin naglasio kako novce iz strukturnih fondova EU trebamo spremno dočetati i uzeti ih te podignuti kvalitetu u segmentu malog i srednjeg poduzetništvu u turizmu.

Naveo je i kako je nedavno Hrvatska banka za obnovi i razvoj (HBOR) dodatno poboljšala pristupnost kreditima za malo i srednje poduzetništvo s kamatama od dva, tri i pet posto. Takvim se kreditima malim i srednjim poduzetnicima u turizmu olakšava se izgradnja novih kapaciteta ili podizanje kvalitete već postojećih, istaknuo je.

Naveo je i kako se radi i na projektu "1.000 bazena" putem kojeg bi se s nepovratim novcem u visini od 50 posto investicije, odnosno maksimalno do 50.000 kuna, omogućilo poboljšanje kvalitete turističke ponude.

Ministar Lorencin pohvalio je projekt Slobodne Dalmacije Adrian istaknuvši kako se time pokazuje da se i mediji mogu uključiti u razvoj turizma.

Predsjednik Uprave Slobodne Dalmacije Miroslav Ivić je istaknuo kako je prije osam godina, kada je pokrenut projekat Adrian, kroz njega bilo predstavljeno pedesetak malih i obiteljskih hotela, a sada ih je predstavljeno gotovo 300.

Po podacima iz materijala pripremljenih za Adrian, u zadnjih osam godina uloženo je gotovo dvije milijarde kuna kroz 476 kredita za male i obiteljske hotele, a čije je kamate subvencioniralo Ministarstvo turizma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙