FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berlusconijeva žalba na Kasacijskom sudu 30. srpnja

RIM, 9. srpnja 2013. (Hina/AFP) - Kasacijski sud u Italiji odredio je utorak, 30. srpnja, kao datum razmatranja žalbe Silvija Berlusconija na presudu u aferi Mediaset za utaju poreza, popraćenu zabranom vršenja javne dužnosti.

Sud je odlučio sazvati javno saslušanje kako bi raspravio o žalbi odvjetnika bivšeg talijanskog premijera protiv njegove prvostupanjske presude od 8. svibnja na četiri godine zatvora, od kojih tri amnestirane i posebice na zabranu vršenja bilo kakve javne dužnosti tijekom pet godina.

Za Berlusconija najveća opasnost nije zatvorska kazna jer mu sa 76 godina prijeti jedva kućni pritvor. No, u slučaju zabrane vršenja javne dužnosti, ako presudu potvrdi Kasacijski sud, smjesta bi morao otići s mjesta senatora.

Talijanski mediji dosad su računali na saslušanje na Kasacijskom sudu u studenom, možda i kasnije. U tom slučaju kazna bi mogla biti djelomično zastarjela, što bi odgodilo eventualnu konačnu presudu, prema riječima jednog od glavnih sudskih kroničara Corriere della Sera.

Silvio Berlusconi osuđen je jer je umjetno "napuhavao" cijenu prava na distribuciju filmova, kupljenih putem tvrtki u njegovu posjedu, u trenutku njihove preprodaje njegovu audiovizualnom carstvu Mediaset, dijelu njegova obiteljskog holdinga Fininvest.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙