FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šefica slovenske vlade u Rimu

LJUBLJANA, 12. lipnja 2013.(Hina) - Europske teme i namjera slovenske vlade da privuče više stranih investitora dominirale su u srijedu na susretu predsjednika talijanske i slovenske vlade Enrica Lette i Alenke Bratušek koja je boravila u svom prvom posjetu Italiji.

Nakon razgovora, Bratušek je na zajendičkoj konferenciji za novinare rekla da je njezina vlada već započela s privatizacijom dijela državnih tvrtki, te da će do jeseni izraditi precizan plan o tome što od državne imovine prodati, a što zadržati u vlasništvu države zbog strateškog značenja pojedinih tvrtki i banaka.

Letta je izrazio velik interes Italije za proces privatizacije u Sloveniji, rekavši da će nastojati da se u taj proces uključe talijanske državne tvrtke i privatni sektor. Kao područja gdje bi talijanski investitori mogli u Sloveniji naći svoj interes naveo je zračni promet, poštanski sektor i banke.

Bratušek i Letta govorili su o europskim temama u svezi s predstojećim summitom EU-a krajem mjeseca, te se složili da se naglasak stavi na nezaposlenost među mladima i konkretne mjere za stvaranje bankarske unije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙