FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Za vikend na autocestama ARZ i AZM manji promet vozila, u Istri veći

ZAGREB, 8. srpnja 2013. (Hina) - Na autocestama u nadležnosti koncesionara Autocesta Rijeka Zagreb i Autoceste Zagreb Macelj proteklog je vikenda zabilježen manji promet vozila nego u usporedivom vikendu prošle godine, dok je koncesionar Bina Istra izvijestio o više vozila na istarskom ipsilonu.

Iz Hrvatskih autocesta (HAC) se pak doznaje da danas nisu u mogućnosti izvijestiti o prometu proteklog vikenda po autocestama u njihovoj nadležnosti zbog tehničkih problema u sustavu.

Autocestom Rijeka Zagreb prema podacima istoimenog koncesionara tijekom tri dana vikenda prošlo je ukupno 238.679 vozila, što je za oko 10 tisuća vozila ili 4 posto manje nego u istom vikendu prošle godine.

I koncesionar Autocesta Zagreb Macelj zabilježio je manji promet vozila nego lani na istoimenoj autocesti, i to za oko 1.400 vozila ili 1,4 posto manje s ukupnih 101.604 vozilom.

Za razliku od njih, tvrtka Bina Istra, proteklog je vikenda zabilježila 4,7 posto veći promet vozila nego lani odnosno ukupno 117.959 vozila, pri čemu su porasti bili na naplatnim postajama Pula i Umag, a pad na postaji Tunel Učka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙