FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U brodsko-posavskoj Županijskoj skupštini HDSSB podupro HDZ

SLAVONSKI BROD, 5. srpnja 2013. (Hina) - Pero Ćosić (HDZ) izabran je danas za predsjednika brodsko-posavske Županijske skupštine uz potporu HDSSB-ovih vijećnika.

Njegov izbor poduprlo je 26 od 42 vijećnika. Uz dvije liste vladajuće koalicije, HDZ-HSP dr. Ante Starčevića–HSLS, te listu HSS-a, poduprli su ga i vijećnici HDSSB-a. Ista skupina vijećnika poduprla je i izbor dvojice potpredsjednika Županijske skupštine Tomislava Vlajnića (HSP dr. Ante Starčevića) i Dubravka Kolundžića (HDSSB).

"Interes građana Brodsko-posavske županije nam je na prvome mjestu, u svom radu ću se ponašati kao predsjednik svih vijećnika. Ulagat ćemo sve snage zajedno sa županom da napokon pokrenemo županiju iz recesije u kojoj se nalazi", istaknuo je Ćosić.

Suzdržane pri izboru bile su dvije liste s ukupno 13 vijećnika - Nezavisna lista slavonskobrodskoga gradonačelnika Mirka Duspare te lista SDP-HNS. Predstavnici tih lista istaknuli su da su ostali suzdržani jer su očekivali da će među sobom izabrati jednog potpredsjednika.

Mirko Duspara rekao je kako je tim činom HDSSB "pokazao da postaje dio vladajuće većine". Novoizbarani potpredsjednik Županijske skupštine Dubravko Kolundžić odgovorio je kako to nije istina i da će svoju pripadnost oporbi jasno pokazati u radu Županijske skupštine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙