FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MFIN: promet na granicama bez zastoja i čekanja

ZAGREB, 5. srpnja 2013. (Hina) - Na svim hrvatskim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom, Crnom Gorom i Srbijom teretni i putnički promet je srednjeg do pojačanog intenziteta te se odvija bez zastoja i čekanja, izvijestili su danas iz Ministarstva financija (MFIN).

Na graničnom prijelazu Bajakovo na izlazu iz Hrvatske nema čekanja za obavljanje propisanih carinskih procedura. Na ulazu u Hrvatsku iz Srbije preko graničnog prijelaza Bajakovo provedba formalnosti prijavljivanja robe teče bez zastoja i uobičajenom dinamikom. Od 4. srpnja u 22,00 sata iz Srbije prema ulazu u Hrvatsku nema kolone teretnih vozila, priopćili su iz Ministarstva.

Naglašavaju i da je Carinska uprava od 1. srpnja do danas funkcionirala bez poteškoća i prekida te je svojim angažiranjem poticala i upućivala sve sudionike u postupcima carinjenja (uvoznike, izvoznike, inspekcijske službe, otpremnike, prijevoznike) na sinkronizirani rad.

Carinska uprava je na graničnim prijelazima od 1. srpnja do danas na području cijele Hrvatske ukupno obradila 28.576 dokumenta, samo na graničnom prijelazu Bajakovo provedeno je više od 5.700 carinskih postupaka.

Iz Ministarstva navode i kako će Carinska uprava i nadalje u carinskom poslovanju iz svog djelokruga rada sve poslove obavljati u realno mogućem vremenu te da to očekuju i od svih ostalih sudionika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙