FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka industrija strojeva očekuje pad proizvodnje u ovoj godini

FRANKFURT, 4. srpnja 2013. (Hina/AFP) - Njemačka industrija strojeva, ključni segment najvećeg europskog gospodarstva, snizila je prognozu ovogodišnje proizvodnje zbog neočekivano slabe prve polovine godine, objavilo je danas udruženje VMDA.

"Nakon intenzivnih rasprava na razini upravnog odbora VMDA je snizila prognozu proizvodnje za tekuću godinu s plus dva na minus jedan posto", objavilo je udruženje u priopćenju.

"Od objave naše prethodne prognoze u rujnu 2012. važni pozadinski podaci pokazali su se manje dinamičnima no što smo očekivali. Naš cilj za ovu godinu više nije ostvariv", naglasio je predsjednik udruženja Thomas Lindner.

U prva četiri ovogodišnja mjeseca proizvodnja u cijelom sektoru pala je 3,4 posto, izračunali su u VDMA-u.

"Da bismo ostvarili planirano 2-postotno povećanje za cijelu godinu, trebao bi nam vrlo snažan skok u drugoj polovini (godine). S obzirom na sadašnju razinu narudžbi, to se više ne može očekivati", navodi se u priopćenju.

U prvih pet mjeseci ove godine nove su narudžbe pale jedan posto, pri čemu je domaća potražnja potonula šest posto dok je inozemna porasla dva posto.

Lindner pritom napominje da usprkos sniženju prognoze za ovu godinu "i dalje računamo na rast u ostatku godine".

Njemačka je već dugo vodeći proizvođač preciznih strojeva i dijelova za industrijske procese i proizvode u svijetu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙