FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Očekuje se objava egipatske vojske nakon istjeka ultimatuma

KAIRO, 3. srpnja 2013. (Hina/AFP) - Ultimatum kojim je egipatska vojska zaprijetila vlastitim smjernicama islamističkom predsjedniku Mohamedu Mursiju ako on ne ispoštuje zahtjeve naroda, istekao je oko 17,00 sati, a egipatski predsjednik je u objavi pokazao kako ne odstupa.

Mursi je u to vrijeme pozvao na svojoj službenoj Facebook stranici na osnivanje koalicijske vlade i konsenzus radi organiziranja parlamentarnih izbora.

Vojska je najavila da će objaviti priopćenje nakon tog roka, ali nije precizirala u koliko sati. Ona je u ponedjeljak dala 48 sati islamističkom predsjedniku da udovolji zahtjevima naroda, koji masovno danima poziva na njegov odlazak.

Mursi je u utorak navečer kategorički odbacio napuštanje vlasti. Odbacio je ultimatum vojske i rekao da se će neće pokoriti niti jednom diktatu.

Prije isteka roka, šef egipatske vojske Abdel Fattah al-Sisi se sastao s predstavnikom oporbe Mohamedom ElBaradeiem i vjerskim čelnicima, rekao je jedan vojni izvor.

Predstavnici salafističke stranke Al-Nour i Stranke slobode i pravde također su bile pozvani, ali nisu se pojavili u ministarstvu obrane gdje se vode rasprave.

Glasnogovornik vojske, brigadir Ahmed Aly je u priopćenju potvrdio da će se vojno vodstvo sastati s vjerskim, političkim nacionalnim predstavnicima i čelnicima pokreta mladih i dodao da će nakon tog sastanka biti objavljeno priopćenje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙