FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uljanik: dobit u rezervu za vlastite dionice; radnicima 104 tisuće dionica

ZAGREB, 3. srpnja 2013. (Hina) - Dioničari pulskog Uljanika na glavnoj će skupštini krajem kolovoza odlučivati o prijedlogu da se prošlogodišnja dobit od 3,2 milijuna kuna gotovo u cijelosti rasporedi u rezerve za vlastite dionice, a Upravi bi trebali dati ovlast da, uz prethodnu suglasnost Nadzornog odbora, utvrdi kriterije za podjelu 104.375 vlastitih dionica radnicima.

Uljanik je putem Zagrebačke burze najavio kako će se glavna skupština održati 27. kolovoza, a prema podacima iz prijedloga odluka za skupštinu prošlogodišnja je neto dobit pulskog brodogradilišta iznosila nešto više od 3,2 milijuna kuna.

Skupštini je predloženo da se 3,2 milijuna kuna prošlogodišnje dobiti rasporedi u rezerve za vlastite dionice, dok bi se preostalih oko 4,9 tisuća kuna rasporedilo u ostale rezerve.

Dioničari bi na skupštini trebali donijeti i odluku kojom bi Upravu ovlastili da, uz prethodnu suglasnost Nadzornog odbora, utvrdi kriterije za podjelu 104.375 vlastitih dionica radnicima.

To je oko 3,1 posto dionica Uljanika čiji temeljni kapital iznosi nešto više od 302 milijuna kuna i podijeljen je na 3.356.250 redovnih dionica, nominale 90 kuna.

Dionicama Uljanika na Zagrebačkoj se burzi zadnji put trgovalo 28. lipnja te su tada trgovanje završile uz cijenu od 42 kune.

Skupštini Uljanika predložena je i izmjena Statuta tvrtke prema kojoj bi se broj članova Uprave pulskog brodogradilišta povećao na pet (predsjednik i četiri člana).

Predložena je i odluka o nagradi za rad članovima Nadzornog odbora prema kojoj bi predsjedniku tog tijela pripadala nagrada u neto iznosu u visini prosječne neto plaće u Hrvatskoj u prethodnom mjesecu, a članu Nadzornog odbora u visini 75 posto prosječne hrvatske neto plaće.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙