FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Podunavska iskustva u proizvodnji hrane i održivom razvoju

VARAŽDIN, 3. srpnja 2013. (Hina) - Predstavnici sveučilišta iz podunavskih zemalja srednje i jugoistočne Europe koji sudjeluju na konferenciji o hrani i proizvodnji biomase za održivi i ruralni razvitak, u Varaždinu su danas obišli komunalnu tvrtku Varkom i prehrambenu tvrtku Vindiju.

Na području sjeverne Hrvatske odlično je razvijen sustav gospodarenja vodom, istaknuo je zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Darko Holjević govoreći o razlozima posjeta Varaždinu. Gostima iz podunavskih zemalja, među kojima je 40-ak dekana, rektora i predstavnika sveučilišta, pokazane su dobre i loše strane kada je riječ o povezanosti gospodarenja vodom s poljoprivredom, što je i jedna od tema konferencije, dodao je Holjević.

Konferencija o hrani i proizvodnji biomase za održivi i ruralni razvitak važna je za Hrvatske vode i edukaciju njihovih kadrova, rekao je i podsjetio na važnost povlačenja novca koji se Hrvatskoj otvara iz strukturnih i kohezijskih fondova EU za projekte natapanja poljoprivrednog zemljišta i njegovu zaštitu od poplava.

Dodao je kako je obveza Hrvatskih voda pripremiti što više kvalitetnih projekata i povući "maksimalna financijska sredstva iz fondova, čemu će koristiti i ta konferencija i iskustva stručnjaka iz drugih zemalja".

U Varkomu gostima je predstavljen način rada te gradske komunalne tvrtke te stanje vodnoga gospodarstva Hrvatske i Varaždina. Prije posjeta Varkomu izaslanstvo je obišlo prehrambenu tvrtku Vindiju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙