FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prodaja automobila u SAD-u na najvišoj razini od 2007.

DETROIT, 3. srpnja 2013. (Hina/Reuters) - Prodaja automobila u Sjedinjenim Državama dosegnula je u lipnju najveću razinu od kraja 2007., odražavajući snažno povjerenje potrošača, pokazali su najnoviji podaci specijalizirane agencije Autodata.

Prošlog je mjeseca u SAD-u prodano 1,4 milijuna automobila, što je devet posto više nego u istom mjesecu lani, izvijestila je jučer Autodata. U 12-mjesečnom razdoblju do kraja lipnja prodano je ukupno 15,96 milijuna automobila, najviše od studenog 2007. U istom razdoblju prošle godine prodano ih je 14,4 milijuna.

U svibnju prodaja je nadmašila očekivanja zahvaljujući građevinskim i radnicima na naftnim bušotinama koji su pojačano nabavljali kamionete kako bi udovoljili sve snažnijoj potražnji za odgovarajućim uslugama. Većina proizvođača automobila očekuje da će se taj trend nastaviti i u preostalom dijelu ove godine.

"Standard američkih obitelji poboljšan je u odnosu na početak godine", konstatirao je u telekonferenciji Kurt McNeil, voditelj prodaje General Motorsa za američko tržište. "Vjeruju također da će gospodarstvo nastaviti rasti pa kupuju više kuća, više automobila i više kamiona", dodaje McNeil.

Stabilne cijene benzina, poboljšano zapošljavanje i rast na tržištima dionica potiču po njegovim riječima povjerenje potrošača.

Automobilska industrija dosada je bilježila bolje rezultate od šireg američkog gospodarstva budući da prosječna 'starost' automobila na američkim cestama iznosi 11 godina pa je vrijeme da ih vlasnici zamijene novima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙