FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bolivijski predsjednik još u Beču, ali bez Snowdena

BEČ, 3. srpnja 2013. (Hina/AFP) - Američki analitičar Edward Snowden, kojeg Washington traži zbog špijunaže, nije u zrakoplovu bolivijskog predsjednika Eve Moralesa, koji se nalazi u zračnoj luci u Beču, rekao je u srijedu glasnogovornik austrijskog ministarstva unutarnjih poslova.

Po austrijskom predsjedniku Heinzu Fischeru, koji je u zračnu luku došao kako bi se susreo s bolivijskim kolegom, "ispunjeni su uvjeti za nastavak putovanja."

Bolivija čeka definitivnu potvrdu dozvole za prelijetanje španjolskog teritorija, rekao je Evo Morales na konferenciji za novinare s Fischerom.

Španjolska je navodno kao uvjet postavila inspekciju zrakoplova, kazao je. Španjolski veleposlanik predložio mu je da popiju "kavu" u predsjedničkom zrakoplovu, što je on odbio poručivši da nije kriminalac.

Zrakoplov bolivijskog predsjednika sletio je oko 21.40 sati u Beč iz Moskve, putovnice su prekontrolirane i Edward Snowden nije bio u njemu, rekao je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova, dodajući da zrakoplov nije bio detaljno pretražen.

Bolivija tvrdi da su europske države odbile prelet zrakoplova preko svojeg teritorija sumnjajući da se u njemu nalazi Snowden.

Na kraju su popustili Francuska, Portugal i Italija, rekao je bolivijski ministar obrane Ruben Saavedra.

Morales je u Moskvi sudjelovao na sastanku zemalja proizvođača prirodnog plina.

Bolivija je jedna od 21 države u kojoj je Snowden zatražio azil.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙