FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FAZ: Erdoganov zamjenik optužio Židovi za prosvjede u Turskoj

ZAGREB, 3. srpnja 2013. (Hina) - Erdoganova vlada za val prosvjeda koji je zahvatio Tursku već neko vrijme krivce traži na trećim stranama, a sada je potpredsjednik vlade Besir Atalay optužio Židove za masovne demonstracije u Turskoj, objavio je njemački nadregionalni list Frankfurter allgemeine zeitung (FAZ).

Zamjenik turskoga premijera Besir Atalay optužio je Židove da su odgovorni za masovne prosvjede u Istanbulu i drugim gradovima. Prosvjedi potkraj svibnja protiv gradnje u istanbulskom Gezi parku počeli su "u organizaciji židovske dijaspore", izjavio je Atalay, kako prenosi FAZ, turskim novinama "Hurriyet". Atalay je ustvrdio i kako su međunarodni tisak i druge "strane snage" sudjelovale u "destabilizacije" Turske.

Policija procjenjuje da je u trotjednim prosvjedima sudjelovalo više od 2,5 milijuna ljudi u gotovo 80 turskih gradova. FAZ ističe kako je gnjev prosvjednika, zbog autoritarnoga vladanja i islamizacije, bio usmjeren protiv premijera Recepa Tayyipa Erdogana.

U policijskom slamanju prosvjeda ubijena su tri prosvjednika i jedan policajac, a njemački list napominje, pozivajući se na informacije Turskoga liječničkog zbora, da je bilo ozlijeđeno i gotovo 8.000 ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙