FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odlazi i izvršni direktor Hypo Alpe Adrije

BEČ, 2. srpnja 2013. (Hina/Reuters) - Izvršni direktor nacionalizirane austrijske banke Hypo Alpe Adria Gottwald Kranebitter podnio je danas ostavku na svoju dužnost, samo mjesec dana nakon što je isto učinio i predsjednik bančine uprave Johannes Ditz.

Kranebitterova ostavka vremenski se nadovezala na priznanje austrijske ministrice financija Marije Fekter da će Hypou trebati nova injekcija iz austrijskog državnog proračuna.

Austrija je rezervirala 700 milijuna eura za Hypovu polugodišnju bilancu, što je po mišljenju Fektor dovoljno. Priznala je ipak da će banka trebati dodatnu pomoć a iznos će po njezinim riječima ovisiti o prihodu od prodaje mreže bančinih ogranaka u jugoistočnoj Europi.

Izvršni direktor Hypoa Gottwald Kranebitter podnio je danas ostavku na tu dužnost, naglašavajući da su javna rasprava o scenarijima gašenja banke i "nediferencirana nagađanja o troškovima" prouzročili "veliku štetu i nažalost u roku od nekoliko tjedana narušili značajan dio rada na sanaciji iz protekle tri godine".

To je pogodilo i poslovanje u zdravim dijelovima banke, upozorio je Kranebitter u otvorenom pismu, dodajući da mu je to onemogućilo daljnje obavljanje dužnosti izvršnog direktora.

Kranebitter planira ostati u banci do objave poslovnog izvješća za prvu polovinu godine, najavljene za sredinu kolovoza. Njegov mandat trebao je isteći tek 2016.

Banka je prije mjesec dana ostala i bez predsjednika uprave Johannesa Ditza koji je podnio ostavku zbog neslaganja s prijedlogom preustroja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙