FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael najavio akciju protiv židovskih ultranacionalista

JERUZALEM, 1. srpnja 2013. (Hina/Reuters) - Izrael je u ponedjeljak najavio akcije protiv židovskih ultranacionalista koji uništavaju palestinsku imovinu, usporedivši ih s teroristima i istaknuvši da bi njihovi napadi mogli raspiriti vjersko nasilje.

Taj je potez uslijedio nakon uhićenja 22-godišnjeg Izraelca iz ortodoksnog židovskog grada blizu Tel Aviva zbog oštećenja kršćanskog samostana na okupiranoj Zapadnoj obali prošle godine.

Grafiti ispisani na samostanu Latrun iz 19. stoljeća odnosili su se na Migron, nelegalno židovsko naselje koje je evakuirala izraelska vlada. Teks "Isus je majmun" pisao je na hebrejskom na zidu, a vrata samostana bila su razvaljena.

Ministar obrane Moshe Yaloon rekao je da će takvi indicenti odsada biti kažnjavani duljim pritvorom, a osumnjičeni tijekom ispitivanja neće imati pravo na odvjetnika, slično mjerama koje izraelske službe primjenjuju prema palestinskim militantima.

Ultranacionalisti su oskvrnjivali džamije, palili automobile i rušili stabla koja pripadaju Palestincima, poručujući da tako žele prisiliti vladu da "plati" za uklanjanje nelegalnih židovskih naselja na Zapadnoj obali.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙