FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svečanost na graničnom prijelazu Kaštel

KAŠTEL, 1. srpnja 2013.(Hina) - Na istarskom graničnom prijelazu Kaštel petnaest minuta prije ponoći u povodu ulaska Hrvatske u Europsku uniju održana je svečanost podizanja zastava Europske unije.

Tom je prigodom piranski župan Peter Bossman uručio bujskom gradonačelniku Ediju Andreašiću zastavu Europske unije koja je podignuta na jarbol uz pjesmu združenih zborova zajednica Talijana Pirana, Momjana, Buja i Umaga.

U sklopu svečanosti načelnik Policijske uprave istarske Dragutin Cestar svečano je otkrio ploču Europske unije, a tom su činu nazočili i predstavnici Policijske uprave Koper, te čelnici lokalne uprave i samouprave.

Granični prijelaz Kaštel bit će prvi od svih istarskih cestovnih graničnih prijelaza za međunarodni promet koji će ući u novi granični režim ulaskom Hrvatske u Europsku uniju. Naime, kako se doznaje u Policijskoj upravi istarskoj, zajednička kontrola ("One stop control") od sutra će se obavljati samo na ovom graničnom prijelazu i to na slovenskoj strani, što će zasigurno smanjiti ljetne kolone vozila na tom graničnom prijelazu.

Na obližnjem graničnom prijelazu Plovanija turistima koji su tijekom nedjelje ulazili u Istru dijelile su se fritule, tradicionalni istarski kolači. Osim toga, u suradnji grada Buja i turističke zajednice Buje te turističke zajednice Portorož na Plovaniji je održano izlaganje istarskih i slovenskih vinara, maslinara i ostalih proizvođača autohtonih proizvoda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙