FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cameron nenajavljeno u Afganistanu, podupro pregovore s talibanima

KABUL, 29. lipnja 2013. (Hina/AFP) - Britanski premijer David Cameron u subotu je nenajavljeno posjetio Afganistan gdje se susreo s britanskim vojnicima i s predsjednikom Hamidom Karzaijem, te je podupro ideju o pregovorima s talibanima.

"Mislim da talibani.. počinju shvaćati da neće moći igrati ulogu u Afganistanu pomoću nasilja, već ako polože oružje i angažiraju se u političkom procesu", rekao je Cameron na konferenciji za novinare u Kabulu s predsjednikom Karzaijem, nakon što je posjetio britanske vojnike u južnoj provinciji Helmand.

"Postoji šansa i zatražio bih od onih koji ne žele nasilje, koji poštuju ustav, koji žele imati glas u budućem napretku ove zemlje, da iskoriste priliku", rekao je.

Karzai je također kazao da su pregovori s pobunjenicima poželjni, dodajući: "Nadamo se da će mirovni pregovori početi što je prije moguće".

"Želimo mir i stabilnost u Afganistanu, želimo vratiti talibane natrag u njihovu zemlju, želimo da budu dio ovog društva i ove politike i da rade za svoju vlastitu zemlju", dodao je.

Cameron je posjetio Afganistan 11 dana nakon ceremonije kojom je obilježena konačna faza predaje odgovornosti za sigurnost zemlje u ruke afganistanskih snaga.

Nakon posjeta Afganistanu, Cameron je otputovao u Pakistan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙