FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pregovori SAD-a s talibanima ipak za nekoliko dana - dužnosnik

WASHINGTON, 20. lipnja 2013. (Hina/Reuters) - Pregovori između predstavnika SAD-a i afganistanskih talibana ipak bi se trebali održati za nekoliko dana u Kataru, potvrdio je agenciji Reuters u srijedu na večer neimenovani visoki američki dužnosnik, samo nekoliko sati nakon što je State Depertment otkazao pregovore.

Visoki dužnosnik američke administracije potvrdio je Reutersu da će se pregovori održati "idućih dana", nakon napetosti zbog naziva novog predstavništva talibana u glavnome gradu Katara Dohi.

Kratko prije toga, State Department je bio opovrgnuo informaciju prema kojoj su pregovori predviđeni za ovaj tjedan. Prije toga je bilo rečeno da će se pregovori održati u četvrtak.

Afganistanski predsjednik Hamid Karzai rekao je u srijedu da njegova vlada neće sudjelovati u tim pregovorima, jer su talibani na svoje predstavništvo u Dohi stabili natpis "Islamski Emirat Afganistan", što je naziv rabljen za talibanske vladavine u Afganistanu. Karzaijev kabinet kasnije je priopćio da je natpis uklonjen.

Kabul je u srijedu izrazio i nezadovoljstvo zbog mogućnosti održavanja izravnih razgovora između Amerikanaca i talibana, dovodeći u pitanje pregovore o sigurnosti s Washingtonom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙