FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bugarski mediji optužuju parlament da ih želi nadzirati

SOFIJA, 28. lipnja 2013. (Hina/(AFP) - Bugarski mediji oštro su reagirali na naputke kojima ih je predsjednik parlamenta Mihail Mikov savjetovao kako izvještavati o protuvladinim prosvjedima koji u petak traju 15. dan za redom.

"Vlast traži od medija da budu poslušniji i da ograniče izvještavanje o prosvjedima", piše dnevnik Sega kritički nastrojen prema vladi.

Savjeti "uništavaju pluralizam", piše pak neovisni dnevnik Pressa.

Javna televizija NBT i tri privatne televizije izravno izvještavaju s prosvjeda kojima Bugari traže ostavku tehnokratske vlade premijera Plamena Orešarskog, oformljene prije mjesec dana jer vjeruju da ovisi o oligarhiji.

Mikov je prosvjedovao protiv "agresivnosti" prosvjednika te optužio neke televizije da načinom izvještavanja "potiču napetost".

BNT i udruga televizijskih operatera osudila je u četvrtak "političke i institucionalne pokušaje vlasti da utječe na slobodu riječi i novinarsku neovisnost".

Čelnik ultranacionalističke stranke Ataka, čijih 23 zastupnika neizravno podržava vladu, optužio je novinare da "potiču anarhiju i rade protiv države".

U petak je više stotina osoba prosvjedovalo i rajčicama gađalo zastupnike, a novi se prosvjedi putem društvenih mreža organiziraju za petak navečer te za iduće dane.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙