FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obama pozvao afričke države da okončaju diskriminaciju homoseksualaca

DAKAR, 27. lipnja 2013. (Hina/Reuters) - Predsjednik SAD-a Barack Obama je na početku svoje turneje po Africi pohvalio presudu Vrhovnog suda SAD-a glede istospolnih brakova kao pobjedu demokracije i pozvao afričke države da okončaju diskrimanciju homoseksualaca.

U svom drugom posjetu Africi Obama je pozdravo napredak demokracije na tom kontinentu i rekao da traži načine da proširi sporazum o slobodnoj trgovini AGOA koji istječe 2015. kako bi se stvorilo više radnih mjesta na najsiromašnijem kontinentu svijeta.

"Ovaj trenutak vidim kao veliko obećanje za kontinent", rekao je Obama na konferenciji za tisak u senegalskoj prijestolnici Dakaru. "Prečesto svijet previđa izvanredan napredak koji Afrika ostvaruje, uključujući i napredak u jačanju demokracije".

Obama je, međutim, na konferenciji sa senegalskim predsjednikom Mackyjem Sallom, rekao da je odnos prema lezbijkama i homoseksualcima i dalje "kontroverzan" a odluku Vrhovnog suda SAD-a od srijede kojom partneri u istospolnim brakovima imaju pravo na savezne povlastice nazvao je "pobjedom američke demokracije".

Obama je u Dakaru rekao i da su njegove misli i molitve s obitelji bolesnog bivšeg južnoafričkog predsjednika Nelsona Mandele i potvrdio da idućih dana namjerava posjetiti Južnu Afriku. Obama je rekao da će i kada Mandela umre njegovo naslijeđe dugo živjeti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙