FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Turčin osumnjičen za terorizam uhićen u Austriji

BEČ, 27. lipnja 2013. (Hina/APA) - U Beču je u srijedu uhićen Turčin osumnjičen za terorizam, priopćilo je u četvrtak njemačko Savezno državno odvjetništvo, a potvrdilo austrijsko ministarstvo unutarnjih poslova.

Turski državljanin uhićen je na temelju njemačkog zahtjeva za pravnu pomoć, nakon pretrage stanova u Beču i Donjoj Austriji.

Riječ je o 39-godišnjaku za kojega postoji sumnja da najkasnije od 2002. pripada terorističkoj skupini "Revolucionarna narodnooslobodilačka vojska - Fronta (DHKP-C), priopćilo je njemačko Savezno državno odvjetništvo. Austrijsko ministarstvo unutarnjih poslova potvrdilo je uhićenje, a njemačke pravosudne vlasti priopćile su da se uhićeni nalazi u ekstradicijskom pritvoru.

Riječ je o osobi za koju se sumnja da je sudjelovala u vodstvu DHKP-C-a i financirala njegove oružane akcije.

Marksistički DHKP-C zauzima se za nasilno preuzimanje vlasti u Turskoj. Od osnivanja 1994., skupinu se sumnjiči za brojna umorstva i podmetanje eksplozija, pri čemu se koristi i napadačima samoubojicama. Skupina je preuzela odgovornost za napad na američko veleposlanstvo u Ankari 1. veljače, pri čemu su poginuli napadač i jedan čuvar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙