FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek će s Odom radosti ući u EU

OSIJEK, 27. lipnja 2013.(HIna) - Osijek će zajedno s cijelom Hrvatskom svečano proslaviti ulazak naše zemlje u Europsku uniju, a središnja proslava bit će 30. lipnja u povijesnoj jezgri Tvrđi, gdje će nastupiti glazbenici koji će u ponoć izvesti Odu radosti.

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi program počinje u 20 sati koncertom Tonija Cetinskog i mađarske pop-pjevačice Magdolne Ruzsa, kojima će se u ponoć, u trenutku službenog ulaska Hrvatske u Europsku uniju, na pozornici u Odi radosti pridružiti i zbor Hrvatskoga narodnog kazališta u Osijeku, rekao je u razgovoru za Hinu osječki dogradonačelnik Vladimir Ham.

Dodao je kako će koncert obogatiti posebne svjetlosne instalacije i efekti te veliki vatromet u ponoć. Osim toga, u Osijeku će se održati i mnogi drugi sadržaji koji će obilježiti taj veliki događaj za Hrvatsku. Među ostalim, 30. lipnja poslijepodne ispred Gradske i sveučilišne knjižnice čitat će se djela esekerskih autora, a najavljen je i nastup plesnih skupina.

Ovogodišnji program Osječkoga ljeta kulture, koje počinje 29. lipnja, odlično se uklapa u svečani ulazak Hrvatske u EU, rekao je Ham. Osječko Hrvatsko pjevačko društvo "Lipa" priprema program "United Europe Singing" koji će se na sedam europskih jezika održati 30. lipnja u Pečuhu, a 2. srpnja u Osijeku.

Riječ je o međunarodnom projektu najavljenom na današnjoj konferenciji za novinare u osječkome Hrvatskom narodnom kazalištu, a predsjednik Hrvatskoga pjevačkog društva "Lipa" Željko Turkalj rekao je da u njemu, osim osječke "Lipe", sudjeluje ansambl iz Pečuha "Panonska filharmonija" i Mješoviti pjevački zbor "Mecsek".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙