FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 4,30 sati

ZAGREB, 24. lipnja 2013. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti iz svijeta do 4,30 sati.

TIRANA - Koalicija desnog centra predsjednika vlade Salija Berishe i oporb< socijalist< Edija Rame tvrde da su pobijedili na parlamentarnim izborima u nedjelju u Albaniji, dok se rezultati očekuju u ponedjeljak. Birački uredi trebali su se zatvoriti u 19 sati, ali je središnje izborno povjerenstvo objavilo da je dopustilo produljenje glasovanja sve dok bude potrebno jer je veliki broj birača još stajao u redovima ispred birališta. "'Renesansa' (oporbena koalicija) je pobijedila", izjavio je čelnik Socijalističke stranke Edi Rama na konferenciji za novinare u Tirani pred brojnim simpatizerima koji su skandirali "Pobjeda". "Uvjeren sam u našu veliku pobjedu", rekao je dosadašnji premijer Sali Berisha.

QUITO - Ekvadorski ministar vanjskih poslova Ricardo Patino je rekao u nedjelju da je bivši zaposlenik američke Agencije za nacionalnu sigurnost (NSA) Edward Snowden zatražio azil od Ekvadora, a u međuvremenu je objavljeno da je Snowden na putu prema toj zemlji. "Ekvadorska je vlada primila molbu za azil Edwarda Snowdena", objavio je Patino na društvenoj mreži Twitter. Patino je to objavio iz Vijetnama gdje se nalazi u službenom posjetu, a u ponedjeljak bi održati konferenciju za novinare, precizirao je jedan izvor iz ministarstva vanjskih poslova u Quitu, prenosi AFP.

PODGORICA - U nedjelju kasno na večer još nije bio poznat konačan broj nastradalih u teškoj prometnoj nesreći koja se poslije podne dogodila u kanjonu Morače u Crnoj Gori, na cesti između Podgorice i Kolašina. Prema posljednjim informacijama, na mjestu je poginulo 13 osoba, a oko 30 je primljeno u bolnicu u Podgorici, od kojih je devet u životnoj opasnosti. Rumunjski autobus sa 46 putnika sletio je u provaliju duboku 40-tak metara.

JOHANNESBURG - Bivši južnoafrički predsjednik Nelson Mandela, hospitaliziran 16 dana zbog plućne infekcije, nalazi se u kritičnom stanju posljednjih 24 sata, objavile su južnoafričke vlasti u nedjelju navečer. "Stanje bivšeg predsjenika Nelsona Mandele koji se nalazi u bolnici u Pretoriji postalo je kritično", navodi se u priopćenju ureda predsjednika države i dodaje da su se u bolnici sastali predsjednik Jacob Zuma, zamjenik predsjednika ANC-a, stranke na vlasti Cyril Ramaphosa i Mandelina supruga Graca Machel. Predsjednik Zuma je rekao da liječnici poduzimaju sve da se Mandelino stanje popravi te da se on "nalazi u dobrim rukama".

KAIRO - Neprijateljski raspoloženi stanovnici sela blizu Kaira ubili su četvoricu muslimana u nedjelju, doznaje se od policijskog izvora. Kuću u kojoj su se okupili šijiti u selu Abu Musalam okružili su stanovnici koji se protive nazočnosti pobornika tog manjinskog ogranka islama i naredili im da odu. Kad su to šijiti odbili, mnoštvo od više stotina ljudi napalo je kuću i ubilo četiri osobe i ranila nekoliko. Šijiti predstavljaju manje od jedan posto egipatskog stanovništva, među sunitskom većinom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙