FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brazilske vlasti pod pritiskom povijesnih demonstracija

BRAZILIJA , 21. lipnja 2013. (Hina/AFP) - Nakon povijesnih prosvjeda u brazilskim gradovima obilježenih nasiljem, brazilske su vlasti u petak pokušale utvrditi karakter nezadovoljstva koje potiče Latinsku Ameriku na takve prosvjede samo godinu dana prije održavanja Svjetskoga prvenstva u nogometu te otkriti na koji im se način može stati na kraj.

S obzirom na masovni odaziv stanovništva prosvjedima, predsjednica Dilma Rousseff u petak je sazvala hitan sastanak svojih glavnih ministara, među kojima je bio i ministar pravosuđa Eudardo Cardozo, da bi se razmotrili i procijenili uzroci i posljedice najteže političke krize u zemlji od 2005.

Šef kabineta Gilberto Carvalho koji je u rangu ministra, u petak je u upozorio da se Brazil mora pripremiti na mogućnost da slični prosvjedi utječu i na održavanje Svjetskog dana katolička mladeži i posjet pape Franje krajem srpnja Rio de Janeiru.

"Mi se moramo pripremiti i na mogućnost da se Svjetski dan mladih održi u sličnoj klimi prosvjeda u cijeloj zemlji", rekao je Carvalho na sastanku s organizatorima te priredbe. Neposredno nakon velikih prosvjeda Carvalho je rekao: "Moramo shvatiti da se ovakvim prosvjedima traže promjene i da oni predstavljaju nezadovoljstvo naroda". "Ovakvi prosvjedi i reakcije Brazilaca zahtijevaju nova pravila. Ljudi se neće zadovoljiti polovičnim mjerama", istaknuo je.

Prema izvješćima medija u četvrtak navečer na ulicama brazilskih gradova našlo se više od 1,25 milijuna nezadovoljnih stanovnika sedme najveće svjetske gospodarske sile.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙