FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirijski pobunjenici tvrde da su primili moderno oružje

BEJRUT, 21. lipnja 2013. (Hina/AFP) - Sirijski pobunjenici su nedavno iz zemalja koji podupiru oporbu primili "moderno" oružje koje bi moglo "promijeniti tijek bitke" sa snagama režima, rekao je za agenciju France Presse glasnogovornik Slobodne sirijske vojske (ASL).

"Primili smo pošiljke modernog oružja, uključujući i ono koje smo tražili, i mislimo da bi to moglo promijeniti tijek bitke na terenu", rekao je Louai Moqdad, politički i medijski koordinator ASL-a.

"Počeli smo ga dijeliti na bojišnicama, stići će u ruke profesionalnih časnika i boraca ASL-a", glavne oružane oporbene snage, dodao je.

Nije rekao o kakvoj je vrsti oružja riječ, ali je podsjetio da su pobunjenici tražili "arsenal za odvraćanje". U četvrtak je spomenuo rakete zemlja-zrak kratkog dometa MANPAD, protutenkovske rakete, minobacače i streljivo.

"To će se oružje koristiti samo u jednu svrhu, za borbu s režimom Bashara al-Assada", dodao je glasnogovornik.

"Nakon pada režima ono će se prikupiti, tako smo obećali našim bratskim i prijateljskim zemljama" koje su to oružje i poslale, dodao je Moqdad.

Ova informacija dolazi dan uoči sastanka skupine Prijatelji Sirije u Dohi radi koordinacije pomoći, pa tako i vojne, pobunjenicima.

Pobunjenici od početka traže teško oružje kako bi civilna područja mogli zaštititi od vatrene moći režima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙