FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čelnik Hezbollaha obećava pobjedu u Siriji

BEJRUT, 25. svibnja 2013. (Hina/AFP) - Borci Hezbollaha ostat će u Siriji do samog kraja i tamo će uz sirijsku vojsku pobijediti u borbi protiv pobunjenika, rekao je u subotu čelnik libanonskog šijitskog pokreta Hassan Nasrallah.

"Nastavit ćemo do kraja, prihvaćamo odgovornost i prihvaćamo žrtve", rekao je on obraćajući se sa tajne lokacije putem video veze svojim pristašama okupljenim u povodu 13. godišnjice povlačenja izraelskih vojnika iz južnog Libanona.

Nasrallah je tako po prvi put potvrdio da se borci Hezbollaha bore u Siriji i dodao da sudjeluju u skobima već nekoliko mjeseci. On je kazao da se Hezbollah ne bori iz sebičnih interesa već da zaštiti Libanon jer su Sirija i Libanon suočeni sa prijetnjom radikalnih sunitskih islamista, iza kojih su Sjedinjene Države i njezini saveznici koji rade u interesu Izraela.

Pozvao je na izbjegavanje bilo kakvih sukoba u Libanonu. Dvadeset tri osobe su poginule u zadnjih pet dana u Tripoliju, na sjeveru Libanona, u borbama pristaša i protivnika sirijskog režima, što je najkrvaviji sukob u zemlji zadnjih godina.

Sto devedeset sedam osoba je ozlijeđeno u tom nasilju koje je počelo u prošlu nedjelju i nastavilo se do petka u zoru, u drugom po veličini libanonskom gradu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙