FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Baranović o saborskoj raspravi: fale nam još samo Miki, Šiljo i Pajo Patak

ZAGREB, 19. lipnja 2013.(Hina) - HNS-ov zastupnik Petar Baranović požalio se danas na nisku razinu rasprave u sabornici.

"Ulazimo u EU, a ovdje slušamo o kombinatima, o 45-oj, neki dan o partizanima i ustašama... Samo još fali Walt Disney da Miki, Šiljo i Pajo Patak izađu negdje iz nekoga romana i da zaplešu po sabornici", rekao je Baranović.

Time je uzvratio na izlaganje HDSSB-ova Zorana Vinkovića, koji je u raspravi o Zakonu o potpori poljoprivredi i ruralnom razvoju ministru Tihomiru Jakovini poručio da bi trebao podnijeti ostavku zbog izjave da se rezultati njegova tima još ne vide. "Samo neozbiljan čovjek nakon godinu i pol može to reći. Vaši se rezultati itekako vide - gotovo tri milijarde kuna u proračunu manje za poljoprivredu, dnevno na bubanj ide 20-tak malih obiteljskih gospodarstava, koja su se bavila stočarstvom, ljudi ostaju bez potpora", nabrajao je Vinković.

Ustvrdio je da je za 2012. isplaćeno gotovo 30 posto manje potpora u poljoprivredi, te da nisu istinite tvrdnje ministra da su potpore stočarima isplaćene gotovo u 100-postotnom iznosu.

Uvjeren je i da politika aktualne vlade "vodi u propast hrvatsko selo, a samim tim i državu".

"Ne možete nakon 20 godina loše politike sve svaliti na aktualnog ministra", uzvratio mu je Baranović i naglasio da država poljoprivrednicima može dati samo novac koji ima.

"Priče 'smanjilo se ovoliko ili onoliko' podsjećaju me na dite koje traži od matere 100 kuna da može izić vanka, a mater ima samo 50 kuna i onda - udri u plač. Ako je to dite kako triba, s tih 50 kuna mora nać' način da izađe vanka i da bude sve u redu", rekao je Baranović.

Kolegama je poručio da odgovorni političari ne bi smjeli ignorirati matematiku.

Ministar Jakovina Vinkovića je, pak, prozvao za "samoreklamu, demagogiju i populizam" te za "netrpeljivost prema članu Vlade".

Istaknuo je da je Vlada povećala ulaganja u vodno godpodarstvo, da je lani isplatila više od tri milijarde kuna poticaja iz 2011. i ranijih godina te dala poljoprivrednicima mogućnost da reprogramiraju porezni dug. "Preuzimam odgovornost i za sve što nismo dobro napravili. Tko radi taj i griješi, mi ćemo i dalje raditi", rekao je Jakovina.

Vinković mu je odgovorio da prema njemu nema osobne netrpeljivosti. "Molit ću samo saborsku službu da mi na CD-u dostavi vaše riječi, da ih puštam poljoprivrednicima, koji će uživati u hvalospjevima o tome što je sve dobroga učinjeno za poljoprivredu u proteklih godinu i pol dana", rekao je Vinković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙