FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 19. lipnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati:

ZAGREB- Ciljeve koje moramo ispuniti nakon ulaska u EU neće biti moguće ako se ne osnuje Nacionalna parkovna agencija kao snažni financijski instrument, poručila je danas u Hrvatskom saboru SDP-ova zastupnica Mirela Holy, no ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović odgovorio joj je, kako je struka procijenila da će se brže doći do rezultata unaprjeđenjem postojećeg sustava. Holy je novinarima izjavila se ništa nije promijenilo otkako je izjavila da će izići iz SDP-a ako ne prođu njezini amandmani na Zakon o zaštiti prirode. Ona je u ožujku je najavila da će izići iz stranke ako Ministarstvo zaštite okoliša i prirode do drugoga čitanja u Hrvatskome saboru u Zakon o zaštiti prirode ne ugradi i odredbu o osnutku nacionalne parkovne agencije te ga tako uskladi s Planom 21 Kukuriku koalicije. Ja se još nadam da će vlada promijeniti svoj stav i u zakonu ipak definirati nacionalnu parkovnu agenciju jer je to u skladu i s racionalnim razlozima, a i s predizbornim obećanjima", rekla je Holy.

SPLIT - Dan nakon konstituiranja Gradskoga vijeća Grada Splita, konstituirana je danas i Županijska skupština Splitsko- dalmatinske županije, a za predsjednika je ponovno izabran Petroslav Sapunar (HGS), dok su njegovi zamjenici postali Damir Ćosić Roda (HSP AS) i Veljan Radojković (SDP).

VARAŽDIN - Većinom glasova vijećnika varaždinskoga Gradskog vijeća Josip Hehet iz SDP-a izabran je na današnjoj konstituirajućoj sjednici za predsjednika vijeća, a Božidar Kolarić iz Hrvatskih laburista i Vlatko Vuković iz HDZ-a izabrani su za dopredsjednike.

ZAGREB - Zagrebački gradski zastupnici izabrat će novog predsjednika Gradske skupštine i četiri potpredsjednika na konstituirajućoj sjednici koja će se održati u četvrtak, 20. lipnja, u Staroj gradskoj vijećnici. Tko će preuzeti dužnost predsjednika Skupštine od Davora Bernardića (SDP) znat će se u posljednji trenutak budući da se u javnosti dosad spominjalo nekoliko imena, primjerice Davor Štern i Ana Stavljenić- Rukavina (Nezavisna lista Milana Bandića) i Darinko Kosor (HSLS), no nitko dosad nije potvrdio neku od tih špekulacija.

SISAK - Dvojica vijećnika novoga saziva sisačkoga Gradskog vijeća iz redova Hrvatskih laburista - Stranke rada, Ivica Rendulić, predsjednik sisačkoga ogranka i tajnik Ivan Mlinarić najavili su potporu novoizabranoj sisačkoj gradonačelnici Kristini Ikić - Baniček (SDP) i njezinim zamjenicima. Na taj će način koalicija SDP-a u Gradskom vijeću ostvariti većinu.

OSIJEK - U sklopu projekta prekogranične suradnje "Podrška umrežavanja i europske suradnje gradova i općina" koji se financira sredstvima EU u iznosu od 100.000 eura, počinje program "Kod susjeda na kavu". Cilj programa je da se nositelji projekta iz gradova i općina iz Hrvatske i Srbije "pobliže upoznaju, povežu svoje specifičnosti i apliciraju nove projekte", rekao je u razgovoru za Hinu Miljenko Turniški, voditelj Lokalne demokracije Osijek, koja je nositelj projekta za Hrvatsku.

ZAGREB - Potpredsjednik hrvatske Vlade Neven Mimica predao je danas predsjedavanje Desetljećem za uključivanje Roma 2005.-2015. crnogorskom ministru za ljudska i manjinska prava Suadu Numanoviću, istaknuvši kako je nakon sedam godina provedbe Desetljeća jasno da integracija Roma nije dovršena. Hrvatska je predsjedavala međunarodnom inicijativom Desetljeće za uključivanje Roma 2005.-2015. u razdoblju od 1. srpnja 2012. do 30. lipnja 2013.

ZAGREB - Inicijativa Europske unije, "Mladi u pokretu" kojoj je cilj povećati mogućnosti obrazovanja i zapošljavanja mladih, predstavila se svečano danas na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, a u prigodnom šatoru tijekom dana i sutra predstavit će se mogućnosti obrazovanja i stručne prakse zapošljavanja mladih u EU kao i smanjivanje stope nezaposlenosti.

ZAGREB - Vijeće za elektroničke medije (VEM) do sinoć je zaprimilo šest ponuda na natječaju za koncesiju za novu nacionalnu televiziju, potvrdio je danas Hini predsjednik Agencije za elektroničke medije (AEM) i VEM-a Zdenko Ljevak. Do sinoć, kada je završen natječaj, pristiglo je ukupno šest ponuda, rekao je Ljevak, napominjući kako je moguće da u roku od 24 sata pristigne još koja ponuda, a riječ je o ponudama koje su poslane poštom zaključno sa jučerašnjim danom, odnosno 18. lipnjem.

ZAGREB - Ministarstvo zdravlja nabavilo je nove ultrazvučne (UZV) aparate za pregled kukova dojenčadi za šest bolnica kako bi se smanjile liste čekanja, a tim je povodom ministar zdravlja Rajko Ostojić danas posjetio Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj te obišao Kliničku jedinicu za dječju ortopediju koja je dobila jedan pokretni i jedan stacionarni UZV uređaj.

ZAGREB - Zbor sudskih izvjestitelja Hrvatskog novinarskog društva (HND) neugodno je iznenađen rješenjem Agencije za zaštitu osobnih podataka kojim je zaključeno kako se objavljivanjem imena i prezimena okrivljenika u sudskim ročišnicima krše njihova prava na zaštitu osobnih podataka, priopćio je danas HND. Zbog takvog zaključka Agencije, nekoliko sudova, među kojima i Vrhovni sud, anonimizirali su najave svojih sjednica, pa tako umjesto imena okrivljenika sada pišu samo njihove inicijale.

ZAGREB - Pomoć umirovljenicima koju daje Grad Zagreb za mjesec lipanj isplaćivat će se putem Hrvatske pošte od petka, 21. lipnja, objavio je danas Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom. Umirovljenici koji nisu primili pomoć na kućnu adresu moći će je podići u poštanskim uredima u idućih deset dana, a nakon toga roka nema retrogradne isplate pomoći za lipanj.

ZAGREB - U nastavku suđenja optuženom zagrebačkom bombašu Vojislavu Blaževiću danas su ispitani prvi svjedoci, među njima i mlađa djevojka koja je ispričala da je njoj i prijatelju na autobusnom stajalištu u Stenjevcu prišao čovjek i rekao im da bježe jer će puknuti bomba, a nakon što su pobjegli ubrzo se čuo i prasak. "Odjednom se sve zatreslo i čula se bomba", kazala je svjedokinja Margareta Busek na suđenju Blaževiću kojeg se tereti za podmetanje dvije bombe u zapadnom djelu Zagreba - na željezničkoj pruzi u Susedgradu 9. siječnja i dva dana kasnije na autobusnoj postaji u Stenjevcu, za što mu prijeti do osam godina zatvora.

ZAGREB - Bivši državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja Luka Živanović posvjedočio je na suđenju Ivi Sanaderu u slučaju sporne kupoprodaje zgrade u Planinskoj, od koje je bivši premijer i predsjednik HDZ-a navodno dobio 17 milijuna kuna provizije, da je to ministarstvo sklopilo ugovor o kupnji zgrade s Hypo-Leasingom, a da pritom nije poduzelo nikakve radnje kojima bi procijenilo vrijednost nekretnine.

SPLIT - Večeras u Splitu, treću godinu za redom, u organizaciji Hrvatske glazbene unije (HGU) obilježava se Svjetski dan glazbe, kada će se u tri dana na različitim gradskim lokacijama održati osam potpuno besplatnih koncerata za ljubitelje svih glazbenih stilova. Veliko obilježavanje počinje večeras koncertom "Bodulski raspašoj" na platou Zenta, ispred Kluba "O' Hara". Tamo će u 22,30 sati nastupiti grupe s obližnjih otoka i to "Mjesni odbor" sa Šolte, "Kopito" s Visa i "Gego" s Hvara. U četvrtak se sve nastavlja velikim koncertom na platou Prodajnoga centra "Koteks", gdje će splitski bandovi već od 17,30 sati pokazati svoj autorski rock izričaj na velikom koncertu "Urban rock show".

ZAGREB - Na prvim Danima LUX filma u Hrvatskoj, koji će se održati u zagrebačkom Kulturno informativnom centru (KIC) od 27. do 30. lipnja, bit će prikazano šest filmova, dobitnika nagrade LUX koju dodjeljuju zastupnici Europskoga parlamenta. Velika nam je čast u najstarijem zagrebačkom kulturnom centru ugostiti projekt na kojemu će prvi put biti predstavljeni filmovi koje biraju europski zastupnici, rekla je ravnateljica KIC-a Gabrijela Krmpotić Kos predstavljajući program na konferenciji za novinare.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙