FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za srijedu, 19. lipnja

ZAGREB, 19. lipnja 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za srijedu, 19. lipnja koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Hrvatski sabor će zasjedanje nastaviti objedinjenom raspravom o prijedlozima zakona o zaštiti prirode i zakona o zaštiti okoliša (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Sjednica Odbora za pravosuđe Hrvatskog sabora (10 sati, Hrvatski sabor, dvorana Janka Draškovića, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko primit će u oproštajni posjet šefa delegacije Europske unije u Hrvatskoj Paula Vandorena (u 14 sati, Banska soba, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6). Nakon sastanka bit će objavljeno priopćenje.

ZAGREB - Ministar zdravlja Rajko Rajko Ostojić obići će Kliničku jedinicu za dječju ortopediju Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj koja je dobila jedan pokretni i jedan stacionarni ultrazvučni (UZV) uređaj. Ministarstvo zdravlja kupilo je nove ultrazvučne aparate za pregled kukova dojenčadi za šest bolnica kako bi se smanjile liste čekanja na tu pretragu. Najčešći razlog za duge liste čekanja na ultrazvuk kukova dojenčadi bio je mali broj uređaja te njihova dotrajalost, a nabavku novih Ministarstvo zdravlja financiralo je sa 2,7 milijuna kuna (11 sati, Velika dvorana, I kat, pokraj Ravnateljstva, Klaićeva 16).

ZAGREB - Nakon jednomjesečne stanke nastavlja se suđenje Ivi Sanaderu u slučaju sporne kupoprodaje zgrade u Planinskoj od koje je bivši premijer i predsjednik HDZ-a navodno dobio 17 milijuna kuna provizije. U tom su slučaju optuženi i bivši vlasnik prodane zgrade Stjepan Fiolić te Mladen Mlinarević čija je tvrtka 2009. u procjeni navodno udvostručila vrijednost nekretnine koju je za 79,9 milijuna kuna kupilo Ministarstvo regionalnog razvoja. Tadašnji ministar Petar Čobanković prije suđenja je priznao sudjelovanje u malverzacijama oko zgrade u Planinskoj pa je "sporazumno" osuđen na jednogodišnju zatvorsku kaznu koju je zamijenio radom za opće dobro (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Inicijativa Europske unije "Mladi u pokretu", čiji je cilj povećati mogućnosti obrazovanja i zapošljavanja mladih, prezentirat će u Hrvatskoj mogućnost programa "učenja u pokretu" za mlade. Organizatori događanja su Agencija za mobilnost i programe i Europska komisija. Događanje će otvoriti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (11 sati, Trg bana Josipa Jelačića).

ZAGREB - Nagrade Vladimir Nazor koju RH dodjeljuje za najbolja umjetnička ostvarenja na području književnosti, glazbe, filma, likovnih i primijenjenih umjetnosti, kazališne umjetnosti te arhitekture i urbanizma dobitnicima će uručiti ministrica kulture Andrea Zlatar Violić (20 sati, Muzej Mimara, Rooseveltov trg 5). Nagrada se dodjeljuje kao godišnja nagrada i kao nagrada za životno djelo. Dobitnici nagrada za životno djelo su Luko Paljetak (književnost), Ivica Rajković (filmska umjetnost), Marija Ujević Galetović (likovne i primijenjene umjetnosti), Nenad Šegvić (kazališna umjetnost), Hildegard Auf-Franić (arhitektura i urbanizam, dok je za područje glazbe predložen Ivo Malec koji je nagradu odbio. Godišnje nagrade dobili su Tatjana Gromača (književnost), Monika Leskovar (glazba), Rene Bitorajac (filmska umjetnost), Ivan Marušić Klif (likovne i primijenjene umjetnosti), Zlatko Sviben (kazališna umjetnost) i Neno Kezić i Emil Šverko (arhitektura i urbanizam).

BRUXELLES - Potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić sudjeluje na trilateralnom sastanku Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Europske komisije. RH i BiH će tom prilikom potpisati Ugovor između RH i BiH o graničnim prijelazima te Sporazum između RH i BiH o pograničnom prometu koji su parafirani prošli tjedan u Zagrebu.

Dežurni na desku FaH-a:

Prijepodne - Ivana Kutni

Poslijepodne - Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙