FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Primopredaja vlasti i u Martinskoj Vesi

SISAK, 18. lipnja 2013. (Hina) - Pošto je završen žalbeni postupak, danas je obavljena i primopredaja dužnosti između dosadašnjega načelnika općine Martinske Vesi Ivice Dadovića (nezavisni) i novoizabranog načelnika Stjepana Ivoša (HDZ) kojom je u Sisačko-moslavačkoj županiji konstituirana i posljednja vlast nakon lokalnih izbora.

Primopredaja dužnosti kasnila je jer se čekala odluka Ustavnog suda na Dadovićevu žalbu. On je nakon drugoga izbornog kruga poslao prigovor Općinskome i Županijskome izbornom povjerenstvu, navodeći više nepravilnosti na biračkome mjestu broj 11 u Desnom Trebarjevu, gdje su navodno glasovali i neki birači koji su bili odsutni. Ujedno je upozorio kako je u izborima bio oštećen jer kao nezavisni kandidat nije nije mogao imenovati svoje predstavnike u biračke odbore.

Županijsko izborno povjerenstvo zaključilo je kako neke nepravilnosti nisu mogle utjecati na rezultate izbora pa se Dadović žalio i Ustavnom sudu, koji je u petak, 14. lipnja, također donio odluku da se žalba odbija. U obrazloženju stoji da je bilo nekih nepravilnosti, ali one "nisu utjecale niti su mogle utjecati na rezultate izbora", potvrdio je Ustavni sud.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙