FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa Franjo srdačno dočekao predsjednika Venezuele

VATIKAN, 17. lipnja 2013. (Hina/AFP) - Papa Franjo srdačno je u ponedjeljak u Vatikanu dočekao novog predsjednika Venezuele Nicolasa Madura i razgovarao s njim o važnom doprinosu Crkve u životu zemlje, o pitanjima trgovine droge i uspostave mira u Kolumbiji, priopćila je Sveta Stolica.

"Teme razgovora koji su vođeni u prijateljskom ozračju bile su socijalna i politička situacija nakon nedavne smrti predsjednika Huga Chaveza kao i siromaštvo i borba protiv kriminala i trgovine drogom", piše u službenom priopćenju Svete Stolice.

Maduro se sastao i s državnim tajnikom kardinalom Tarcisiom Bertoneom i ministrom vanjskih poslova Dominiqueom Mambertijem.

U razgovorima je spomenuto i regionalno stanje i mirovni proces u Kolumbiji.

U pratnji supruge Cilie Flores, ministara vanjskih poslova, planiranja, nafte i šefa glavnog stožera, predsjednik Venezuele je Papi naglasio da mu je čast upoznati ga i izrazio mu zahvalnost za ono što čini.

To je bio prvi Madurov posjet Vatikanu, gdje je prvi latinoamerički Papa u povijesti izabran u ožujku i od tada ubrzanim ritmom prima šefova latinoameričkih država.

Madurov prethodnik Hugo Chavez, koji je umro u veljači, bio je poput većine građana Venezuele veliki vjernik i njega je jednom primio Ivan Pavao II. i jednom Benedikt XVI.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙