FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stranka Za Grad podupire povorku ponosa Zagreb Pride

ZAGREB, 15. lipnja 2013. (Hina) - Zagrebačka stranka Za grad podupire današnju povorku ponosa Zagreb Pride, kao nastojanje da Zagreb postane tolerantniji grad u kojemu će i različiti biti ravnopravni.

"Stranka Za grad podržava svako nastojanje da grad Zagreb postane tolerantniji, pa stoga podržavamo i ovaj simboličan čin kojim se udruge bore za društvo koje neće osuđivati, već poštivati različitost i u kojem će različiti biti jednakopravni", navodi stranka u današnjem priopćenju.

Ističe kako se zalaže za odnos društva prema manjinskim zajednicama kakvu zagovara 12. Zagreb Pride, koji se temelji na poštivanju jednakosti, dostojanstva i ravnopravnosti svih lezbijki, gejeva, biseksualnih, transrodnih, interseksualnih i queer osoba i njihovih obitelji.

"Dugogodišnjim zalaganjima pojedinaca i udruga, povorke ponosa postale su festivali različitosti i tolerancije te smatramo da su pomaknule naše društvo u pravom smjeru", stoji u priopćenju.

Najavljujući svoje sudjelovanje u povorci u stranci ističu kako se zauzimaju za bolje upravljanje gradom i davanje glasa građanima, čemu je komplementarno i zalaganje za tolerantan grad koji njeguje različitosti, poštuje ljudska prava i slobodu izražavanja različitih stavova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙