FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sutra se održava 12. Zagreb Pride

ZAGREB, 14. lipnja 2013. (Hina) - Pod sloganom "Ovo je zemlja za sve nas!" u Zagrebu će se sutra održati dvanaesta Povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelji Zagreb Pride 2013.

Organizatori ovogodišnjeg Zagreb Pridea ističu da je ovo je ovogodišnja Povorka ponosa za sve građane - za gej ili strejt, lezbijke ili samce, samohrane roditelje ili bračne parove koji idu na umjetnu oplodnju, za muškarce s vaginom, za žene koje se žele pravedno i jednostavno razvesti, za one koji pišu ćirilicom i za one koji se služe latinicom, za tradicionalne obitelji i za one koji to ne žele biti".

"Mi se želimo oduprijeti svakoj podjeli, svakoj diskriminaciji i svakom poniženju i napadu To da je ovo zemlja za sve nas znači da ova Povorka ponosa nije ni protiv koga, ni protiv ijednog našeg sugrađana ili sugrađanke, ni protiv jednog čovjeka, čak ni protiv onih koji nas preziru i mrze i koji bi nas htjeli svesti na građane drugog reda", ističu.

U poruci hrvatskoj vladi poručili su kako ne pristaju i neće pristati ni na što ispod priznavanja njihova punog ljudskog i obiteljskog dostojanstva, slobode i zaštite njihovih obitelji i djece.

"Zagreb Pride oduvijek se borio i nastavit će se boriti, danas, i ako bude trebalo idućih deset godina, za punu bračnu i obiteljsku jednakost svih lezbijskih i gej parova", napominju organizatori.

HNS je najavio da će se Povorci ponosa na Trgu žrtava fašizma pridružiti saborski zastupnici Igor Kolman, Sonja König, Goran Beus Richembergh i Boris Blažeković.

Povorka ponosa Zagreb Pride LGBTIQ osoba će u 14 sati nakon okupljanja na Trgu žrtava fašizma proći kroz centar Zagreba, a skup će završiti u parku Zrinjevac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙