FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ban: Siriji neće pomoći povećanje isporuke oružja

NEW YORK , 14. lipnja 2013. (Hina/AFP) - Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon u petak je ocijenio kako povećanje isporuke oružja Siriji neće pomoći u rješenju stanja u toj zemlji te je inzistirao na potrebi provođenja istrage na terenu da bi se dokazala upotreba kemijskoga oružja.

"Nema vojnog rješenja, samo političko rješenje može dugoročno riješiti ovaj problem ", rekao je Ban, dodavši kako UN, zajedno s Moskvom i Washingtonom radi na što skorijoj organizaciji konferencije u Ženevi.

Podsjetivši kako Amerikanci optužuju sirijski režim da je koristio kemijsko oružje, Ban je inzistirao na potrebi provedbe istrage na terenu u Siriji koja bi dovela do činjenica. Ponovno je pozvao sirijsku vladu da stručnjacima UN-a koje predvodi Ake Sellstrom omogući slobodno kretanje i djelovanje u Siriji.

Američki dužnosnik rekao je u četvrtak da je predsjednik Barack Obama prvi put odobrio slanje američkog oružja sirijskim pobunjenicima pošto je primio dokaze da je Assad upotrijebio kemijsko oružje protiv ustanika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙