FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Vojvodini i Srbiji ne očekuju veće štete od poplava

SUBOTICA, 14. lipnja 2013. (Hina) - Mjerodavna državna tijela procjenjuju da Vojvodini i Srbiji neće biti pričinjene veće štete zbog porasta vodostaja Dunava koji će vrhunac imati tijekom vikenda, prenijela je u petak Radiotelevizija Vojvodine.

"Dunav je narastao šest centimetara u odnosu na jučer. Stanje s nasipima od mađarske granice ka Bogojevu je pod kontrolom. Slabih mjesta ima ponegdje, ali su ona kontrolirana", izjavio je zamjenik sektorskog voditelja obrane od poplava u Vodoprivrednom poduzeću "Zapadna Bačka" Radislav Josić.

Nabujala rijeka je do sada poplavila samo vikendice kod Bogojeva pa ljudi do svojih objekata, iz kojih je odnešeno pokućstvo, odlaze čamcima. No kad je riječ o vikend naselju koje se neplanski podizalo, taj dio nije obuhvaćen mjerama obrane od poplava.

Ranije je iz mjesta Beočin evakuirano oko 200 žitelja te njihove domaće životinje.

U kominalnom poduzeću "Srbijavode" navode da se vrh vodenog vala spušta prema Novom Sadu i mjestu Slankamenu te da se očekuje da će za tri do četiri dana proći i nizvodno od Beograda.

Generalni direktor Goran Puzović je izjavio da se "u narednih deset do petnaest dana očekuje smirivanje situacije, da se Dunav vrati u svoje korito i da u Srbiji neće biti veće štete, kao što se dogodilo državama u gornjem toku Dunava“. Dodao je da se obrana od poplava ne završava vraćanjem Dunava u korito, već da se poslije toga moraju obići svi objekti kako bi se utvrdilo koje su to kritične dionice i radi osiguravanja novca za njihovo jačanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙