FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gruzija uhitila dvojicu stranih državljana osumnjičenih za terorizam

TBILISI, 13. lipnja 2013. (Hina/Reuters) - Gruzija je uhitila dvojicu stranih državljana osumnjičenih za pripremanje "terorističkoga čina", priopćilo je večeras gruzijsko Ministarstvo unutarnjih poslova.

Identificirani su kao Mikail Kadiev i Rizvan Omarov, a jedan se nalazi na tjeralici Interpola, stoji priopćenju, u kojem nije identificirana njihova nacionalnost ni više pojedinosti o navodnoj uroti.

"Protuterorističko središte Ministarstva unutarnjih poslova spriječilo je pokušaj terorističkog čina u pripremnom razdoblju," izjavila je novinarima glasnogovornica ministarstva Nino Giorgobiani.

Video snimka koju je objavilo Ministarstvo pokazuje dvojicu uhićenika, iako su im lica zamagljena. Pokazali su i dvije ruske putovnice premda su im osobni podatci skriveni.

Ministarstvo je priopćilo da se Kadiev skrivao od Interpola u Gruziji od 2011., iako je povremeno putovao izvan zemlje.

Pronađene su i velike količine eksploziva, detonatora, vatrenog oružja i streljiva, kao i lažni dokumenati u stanu u gruzijskom glavnom gradu Tbilisiju, u kojem je dvojac navodno živio.

"Intenzivna istraga i potraga su u tijeku kako bi se pronašli i uhitili oni koji su pružali potporu zatočenim muškarcima umiješanim u terorističku urotu, izjavilo je Ministarstvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙