FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hajdaš Dončić vjeruje u opstanak HŽ Carga

ZABOK, 15. svibnja 2013. (Hina) - Ministar prometa, pomorstva i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić izjavio je danas u Zaboku da vjeruju u pronalazak strateškog partnera za HŽ Cargo pa s tim u vezi i u opstanak te tvrtke

Odgovarajući na novinarsko pitanje o štrajku u toj tvrtki, Hajdaš Dončić je istaknuo da HŽ Cargo nažalost nije spreman za 1. srpnja za potpunu liberalizaciju cargo tržišta te da mu je žao što ga bivša uprava, bivši nadzorni odbori pa i bivša vlada nisu pripremili za tržišno nadmetanje. Dodao je kako za to nisu krivi radnici te ih je pozvao da ne štrajkaju, nego da radom zarađuju svoj novac uz poruku da uprava radi sve što može da što brže pronađe strateškog partnera.

Kad je riječ o pronalasku strateškog partnera, Hajdaš Dončić je rekao kako ih u ovom trenutku ima četiri i da u idućih mjesec dana treba pronaći rješenje za opstanak HŽ Carga. Strateški partner preuzet će 50 ili 70 posto tvrtke.

Razlog za optimizan Hajdaš Dončić vidi u hrvatskim lukama, "zbog čega HŽ Cargo i ima potencijala". Ponovio je da subvencije više nisu moguće zbog pravila Europske unije budući da je tvrtka na tržištu.

Ministar je podsjetio da je završena prva faza restrukturiranja u kojoj je 700 radnika dobilo otkaz, koji su "socijalno zbrinuti s otpremninom do maksimalnog iznosa od 200 tisuća kuna bruto".

U vezi s isplatom plaća, Hajdaš Dončić je rekao kako one nisu upitne u sljedeća tri do četiri mjeseca budući da tvrtka zarađuje novac na tržištu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙