FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Župan Šišljagić počeo novi mandat

OSIJEK, 11. lipnja 2013.(Hina) - Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić (HDSSB), koji je na lokalnim izborima ponovno izabran za župana, danas je počeo novi četverogodišnji mandat predstavljanjem programa za sljedeće razdoblje.

Župan Šišljagić zahvalio je svima koji su mu dali glas i povjerenje da nastavi projekte koje je počeo te rad na novim projektima kojima je osnovni interes razvitak županije. Istaknuo je kako u prvome redu žele privući investitore i ulaganja u prehrambeno-prerađivačku industriju.

"Osječko-baranjska županija prva je u Hrvatskoj po proizvodnji mlijeka, mesa i voća, ali, nažalost, nedostaju prerađivački kapaciteti u kojima bi se vrijednost proizvedene robe povećala, a otvorila bi se i nova radna mjesta", rekao je i dodao da je poljoprivreda strateška odrednica Osječko-baranjske županije u koju će se i dalje ulagati.

Posebnu pozornost i u idućem razdoblju imat će razvoj kontinentalnog turizma jer podatci govore da je upravo Osječko-baranjska županija vodeća u Hrvatskoj po razvoju kontinentalnog turizma, ali i mogućnostima, od bogatstva divljači, ribljeg fonda, rijeka, šuma i ostaloga, rekao je Šišljagić.

Osječko-baranjska županija vodeća je u Hrvatskoj po 'povlačenju' novca iz fondova Europske unije te će na tome raditi i u sljedećem razdoblju. Šišljagić je istaknuo kako je županije dosad za razvojne projekte 'povukla' više od 126 milijuna eura.

Jučer je završeno četverogodišnje razdoblje HDSSB-a na vlasti u Osječko-baranjskoj županiji i počelo je novo četverogodišnje razdoblje u kojem će županija, unatoč teškim vremenima, učiniti sve da zadrži financijsku stabilnost, poručio je župan Šišljagić.

Pozvao je sve, bez obzira na stranačku pripadnost, da zajedno rade u interesu razvoja Osječko-baranjske županije jer je samo tako moguće otvarati nova radna mjesta i osigurati građanima što dostojanstveniji život. U svemu tome, rekao je, pomoć države iznimno je važna jer regionalna vlast sama ne može financirati kapitalne investicije niti se razvijati onako kako bi mogla i trebala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙