FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Komarica: Banjolučkim skupom načinjen nov korak ka miru

BANJA LUKA, 11. lipnja 2013.(Hina) - Banjolučki biskup Franjo Komarica kazao je u utorak kako je međunarodna konferencija na temu mira i pomirenja, održana pod njegovim pokroviteljstvom protekla tri dana u Banjoj Luci, imala za cilj potaknuti odgovorne na novi iskorak u gradnji pomirenja i stabilnosti u regiji.

"Za neke je to možda nedovoljno velik korak, no za mene i za sve realne ljude ovo je veliko buđenje nade da ćemo moći napraviti sljedeće korake u istom pravcu", kazao je Komarica.

Po riječima banjalučkog biskupa, skup u Banjoj Luci dao je novo svjetlo u sadašnjem tmurnom okružju, što je iznimno važno zbog zabrinjavajućeg stanja koje Katolička crkva ne može tek promatrati nego se želi zajedno sa svima drugima uključiti u rješavanje problema.

"Okupili su se oni kojima je istinski stalo do novih iskoraka", kazao je Komarica.

Naveo je i kako bi konkretan rezultat mogla biti uspostava instituta za mir koji bi djelovao u BiH i pomogao slanju pozitivnih poruka kojima bi se jačalo zajedništvo i međusobno uvažavanje.

Skup je, uz političare iz regije, okupio i predstavnike svih vjerskih zajednica u BiH, no predstavnici Srpske pravoslavne crkve sudjelovali su na njoj tek kao promatrači, a nisu potpisali ni zajedničku deklaraciju vjerskih poglavara s pozivom na mir i pomirenje iako su ranije najavljivali da će u tome sudjelovati.

"Nemam odgovora zašto su u zadnji čas odlučili drugačije", kazao je novinarima Komarica.

Kazao je kako se ipak neće odustati od zajedničkih napora za očuvanje vrijednosti života svakog čovjeka i njegovih prava i sloboda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙