FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sisačka gradonačelnica najavila projekt "Lijepa naša Sava"

SISAK, 10. lipnja 2013. (Hina) - Nova sisačka gradonačelnica Kristina Ikić-Baniček (SDP) danas je najavila projekt "Lijepa naša Sava", koji će se u Sisku održati u petak kod Starog grada.

"Grad Sisak daje potporu projektu kojem je cilj podizanje svijesti o vodnim bogatstvima Hrvatske kao i potrebi zaštite voda, promicanje važnosti očuvanja okoliša savskog kraja i njegove biološke raznolikosti. Akcija potiče kontinentalni ekoturizam i neiskorištene resurse uz rijeku Savu na temeljima održivosti, te uvođenje inovacija na temelju suradnje na ekološko-turističkim sadržajima s mladima. Također ukazuje na podizanje svijesti o važnosti rijeke Save za sve oblike života hrvatskih stanovnika uz Savu", rekla je Ikić-Baniček.

U sklopu ekološkog projekta u Sisku će biti održan Savski sajam na kojem će posjetitelji moći uživati u glazbi te razgledati izložbene štandove. U 16 će sati početi tradicionalni Lipanjski susreti, na kojima će nastupiti mnogobrojna kulturno umjetnička-društva sisačke Posavine. Nakon toga, u izvedbi studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu svi posjetitelji će moći razgledati suvenire, predmete i modne dodatke koji su nadahnuti savskim krajem.

U 18 sati će koncert posvećen rijeci Savi održati etnoglazbenica Tamara Obrovac i njezin ansambl Transhistria electric. Zahvaljujući partnerskoj potpori Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture brod „Juran i Sofija" svakog će sata od 15 do 21 sat besplatno prevoziti posjetitelje do Starog grada i natrag.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙