FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ISPRAVAK VIJESTI HNA6368 "Josipović dao potporu ..."

ZAGREB, 15. svibnja 2013. (Hina) - Molimo korisnike da isprave današnju vijest HNA6368, pod naslovom "Josipović dao potporu projektu Zdrav za 5", gdje u zadnjem odlomku umjesto "medijska promotorica projekta" treba ispravno stajati "novinarka HTV-a Tončica Čeljuska".

Ispravak vijesti HNA6368

Josipović dao potporu projektu "Zdrav za 5"

ZAGREB, 15. svibnja 2013. (Hina) - Molimo korisnike da isprave današnju vijest HNA6368, pod naslovom "Josipović dao potporu projektu Zdrav za 5", gdje u zadnjem odlomku umjesto "medijska promotorica projekta" treba ispravno stajati "novinarka HTV-a Tončica Čeljuska".

ZAGREB, 15. svibnja 2013. (Hina) -Hrvatski predsjednik Ivo Josipović primio je danas izaslanstvo projekta "Zdrav za 5" te dao potporu provođenju projekta prevencije rizičnih ponašanja i navika mladih u osnovnim i srednjim školama koju provode ministarstva unutarnjih poslova, zdravlja te zaštite okoliša i prirode.

"Zdrav za pet" naziv je projekta prevencije ovisnosti i zlouporabe droga, alkohola i igara na sreću te očuvanja i zaštite okoliša, kojemu je cilj educirati učenike osmih razreda osnovne te prvih i drugih razreda srednje škole o zdravom načinu života.

Sporazum o suradnji u provedbi tog preventivnog programa, koji se provodi na nacionalnoj razini tijekom ove školske godine, potpisali su lani u listopadu ministri unutarnjih poslova, zaštite okoliša i prirode te zdravlja Ranko Ostojić, Mihael Zmajlović i Rajko Ostojić.

Pomoćnica ravnateljice Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Ivana Pavić Šimetin rekla je da su predsjednika Josipovića zamolili za potporu daljnjem provođenju projekta, a posebno u dijelu koji se odnosi na roditelje.

"Kroz projekt 'Zdrav za 5' želimo educirati i roditelje jer su oni ti koji djeci moraju zabraniti pijenje alkohola, korištenje droga, igre na sreću i slično", istaknula je.

Pavić Šimetin upozorila je i da su istraživanja provedenog u sklopu projekta na više od 12.000 učenika iz cijele Hrvatske pokazala kako je čak 81 posto učenika osmih razreda u Hrvatskoj konzumiralo alkohol najmanje jednom ili više puta u životu te vrlo lako dolaze do alkoholnih pića.

Također, 11 posto ispitanih učenika prvih razreda srednjih škola je jednom ili više puta u životu konzumiralo marihuanu ili hašiš, često se i kockaju i idu ukladionice.

U izaslanstvu su uz ostalo bili i glavni ravnatelj policije Vlado Dominić, načelnik Ureda glavnog ravnatelja policije Zlatko Koštić, voditeljica Službe za javno zdravstvo Ministarstva zdravlja Dunja Skoko Poljak, voditeljica Službe za prevenciju Ravnateljstva policije Sandra Veber, ravnateljica Hrvatskog Zavoda za javno zdravstvo Tamara Poljičanin te novinarka HTV-a Tončica Čeljuska.

Uredništvo Hine

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙